Mini-conferentie Missionaire Parochie

door | jan 9, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Op 25 maart 2023 wordt in Veenendaal de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema “Hier ben ik”. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting.
Voor wie

Van harte uitgenodigd is iedereen die verlangt de weg naar een missionaire parochie in te slaan, op die weg verder te gaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. Welkom dus aan parochianen, vrijwilligers en bestuursleden, aan bisschoppen, priesters en diakens, aan pastoraal werkers, catechisten en pastoraal assistenten.

Missionaire parochie

Uitgangspunt voor deze bijeenkomst zijn opnieuw de boeken Als God renoveert (Divine Renovation) van de Canadese priester fr. James Mallon en Rebuilt van de Amerikaanse priester fr. Michael White en Tom Corcoran. Het verlangen van de Missionaire Parochie is om te beantwoorden aan de opdracht van Jezus: dat steeds meer mensen uitgenodigd worden om Hem te volgen, zijn leerling te worden en op hun beurt ook anderen tot leerling te maken (naar Mat. 28, 19-20). Centrale elementen in dit proces zijn evangelisatie en gastvrijheid, juist naar hen die (nog) niet verbonden zijn met de Kerk.

Missionaire Lievevrouweparochie

In onze parochie willen we ook missionair zijn. Dat kun je zien aan Alpha en de Leerling avonden. En bijvoorbeeld aan de gastvrijheidsteams in de kerken, die je welkom heten voordat de viering begint. Op de mini-conferentie zijn er inleidingen en getuigenissen van andere parochies. Het pastoraal team en bestuursleden zullen deelnemen aan de conferentie. We nodigen graag ieder, die geïnteresseerd is, ook uit om mee te gaan.

Samen naar de Conferentie

De Mini-conferentie is op zaterdag 23 maart van 9.30 tot 17.00 uur in Veenendaal. Kijk voor meer informatie op missionaireparochie.nl/mini-conferentie-missionaire-parochie 
Deelname kost € 25,- pp, maar ieder vijfde kaartje is gratis. Na 1 februari stijgt de prijs. Meld je daarom uiterlijk zondag 15 januari aan bij pastor Fredi Hagedoorn als je voor € 20,- mee wil naar de conferentie: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer