Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

door | sep 27, 2023 | Inspiratie, Nieuws

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Libanon is de laatste jaren in een crisis beland. De munteenheid daalt enorm, veel mensen leven onder de armoedegrens en overal is corruptie. Dagelijks verlaten mensen het land. Libanon vangt veel Syrische vluchtelingen op. De christenen in Libanon hebben een hart dat brandt van naastenliefde en van de missie daar te zijn waar mensen in moeilijkheden zijn. Zij verlaten het land niet, zij blijven, om een bron van hoop te zijn.

Drama's en wonderen

Na de enorme explosie in de haven van Beiroet willen de parochianen van de parochie St. Maron helpen, iets concreets doen voor de mensen in hun buurt. De overheid doet niets en daarom gaan de parochianen zelf aan de slag: ze gaan bij mensen in de wijk op bezoek voor een luisterend oor, zorgen voor medicijnen en warm eten en bidden samen met hen. Zo komt het initiatief met de naam drama’s en wonderen tot stand.

Syrische vluchtelingen

Veel Syriërs zijn vanwege de burgeroorlog naar Libanon gevlucht. Ze leven veelal in opvangkampen, zoals in de Bekavallei. De zusters van De Goede Herder geven les en psychologische hulp aan de kinderen van Syrische vluchtelingen (zie foto). Ook in Beiroet worden meisjes en jonge vrouwen opgevangen in het Huis van Licht en Hoop, zodat zij een kans krijgen op een betere toekomst.

Missio ondersteunt het pastorale werk in Libanon. Help mee!

Steun het werk van Missio en geef gul tijdens de collecte op wereldmissiedag voor kinderen (in de weekendvieringen van 7 en 8 oktober) en op missiezondag (in de weekendvieringen van 21 en 22 oktober). Missio steunt wereldwijd kinderen in nood, het pastorale werk van parochies in de derde wereld en de opleiding van priesters, pastorale werkers en catechisten. Geef dus gul tijdens de collecte of stort je bijdrage op NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. Missio Wereldmissiemaand, ’s-Hertogenbosch
Hartelijk dank! Meer informatie: www.missio.nl

Meer inspiratie:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Serie Geloofsbelijdenis gestart in ReliVisie

Serie Geloofsbelijdenis gestart in ReliVisie

In ReliVisie is afgelopen vrijdag een nieuwe rubriek gestart, over de Geloofsbelijdenis. Telkens bespreken we één van de twaalf artikelen van het geloof. Zo komen we meer te weten over de kern van ons geloof en wat dat vandaag voor ons betekent.

Lees meer
Terugblik Sinterklaasweekend in beide kerken

Terugblik Sinterklaasweekend in beide kerken

Afgelopen weekend was Sinterklaas met zijn Pieten te gast in een feestelijke eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk. Meer dan dertig (!) kinderen keken hun ogen uit en mochten Sint een hand geven. Pastoor Paul Verbeek ontving van de Sint een prachtig gedicht, wat hij in plaats van de preek voorlas die ochtend in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer