Onderwerp van de week

Mosterd

Een van de lekkerste dingen vind ik een broodje kroket met mosterd.

Mosterd is voor mij een voortreffelijke smaakmaker. Zonder de mosterd wordt het wat flauw. Niet dat ik het broodje dan laat liggen, maar mosterd maakt het wel veel beter.
Wetenschappers leggen dan uit dat mosterd een emulgator is; het maakt vetten beter oplosbaar in water. Het verbindt als het ware. Petje Pietamientje zou zeggen: Stom he, ik vind het gewoon lekker. Hoe het ook zij, het is vaak wonderlijk hoe mooi de wereld in elkaar zit. Zonder het precies te snappen, is die wereld prachtig en mooi.

Toch kunnen we ook van diezelfde wereld veel leren. Jezus gebruikt ook mosterd, of beter, het zaad daarvan om iets uit te leggen. Het kleinste zaad kan uitgroeien tot de grootste struik. Hoe het precies werkt, weten we niet. En dat legt Hij ook niet uit. Maar we worden wel uitgenodigd om zowel zaad te zijn als om te zaaien. Dat geld voor ons allemaal. En dus ook voor diakens.

Ik hoop dat de zes jaren die ik hier mocht doorbrengen vruchtbaar zijn geweest, en nog vele jaren vruchten zullen voortbrengen. Ik heb mogen helpen bij de oogst die ik zelf niet gezaaid heb. Zo mogen anderen oogsten wat ik, samen met jullie, heb mogen zaaien. Ik ben dankbaar voor al het vele goeden dat ik hier heb mogen ontvangen. En ik hoop dat beide beelden van mosterd (zowel smaakmaker als verbinder) daar aan mogen bijdragen.
Het ga jullie goed, ga met God en Hij zal bij je zijn.
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

10 juni 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Storm

Storm

Ik vind stormen niet per se vervelend. Als ze in de herfst of de winter om ons huis gieren, als we dan samen zitten te puzzelen en het gure weer buiten sluiten. Met een natje en een droogje. Dan is het best uit te houden. Dan wel…

Lees meer
Een gouden ontmoeting!

Een gouden ontmoeting!

Lieve mensen!
De laatste dag van de meimaand vieren we het feest van Maria Visitatie. Centraal staat het bezoek van Maria aan haar nicht Elisabeth.

Lees meer