Nieuwe Alpha in Huijbergen

door | sep 12, 2023 | Nieuws

Parochie De Bron organiseert in Huijbergen een nieuwe Alpha. Deze gaat 19 september van start. Bij Alpha ontdek je meer over het katholieke geloof en over Jezus. Je kunt al je vragen stellen. Je ontmoet nieuwe mensen. In tien avonden en één zaterdag ga je samen op weg. Deze Alpha wordt gesteund door de omliggende parochies. De volgende Alpha in Bergen op Zoom start in januari 2024.
Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Bijvoorbeeld: Wie is Jezus nu eigenlijk? Hoe kun je geloven, en wat is de betekenis van bidden? Verschillende pastores uit de regio nemen een onderwerp voor hun rekening. Na de inleiding is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn tien bijeenkomsten op dinsdagavond en één bijeenkomst op zaterdag overdag.

Nieuwsgierig?

Alpha is er wekelijks op dinsdagavond van 18.00 tot 21.00 uur bij de broeders van Huijbergen, aan de Boomstraat 7.  Alpha start op 19 september, de laatste avond is op 21 november. Op zaterdag 21 oktober is een hele dag gepland. Deelname aan Alpha is gratis. Je kunt je aanmelden via e-mail, alphahuijbergen@gmail.com of telefonisch bij Rien van Egeraat: 0164-642532. Lees er alles over op: www.samenkerk.nl/de-bron-2/alpha

Alpha in Bergen op Zoom

De volgende Alpha in Bergen op Zoom vindt plaats op donderdagavonden van 11 januari t/m 21 maart 2024. De Alpha zaterdag valt dan op 17 februari. Vragen stellen of aanmelden voor deze Alpha kan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer