Nooit te oud om te leren

door | mei 23, 2023 | Nieuws

Afgelopen voorjaar kreeg ik een berichtje van de bisschop. Of ik tijd had voor een gesprek. Ik was uitermate benieuwd waar het gesprek over zou gaan. Maar de vraag die hij me tijdens het gesprek stelde, zag ik niet aankomen.

De bisschop vroeg me of ik weer wilde gaan studeren. Twee maanden lang, in juli en augustus 2023. En niet in Nederland, maar in Rome.

Hij legde uit: in Nemi, bij Rome, wordt de cursus ‘Dei Verbum’ (= Woord van God) gegeven. Deze studie helpt om op inspirerende wijze geschikte manieren te vinden om het Woord van God in de wereld van vandaag te communiceren. Ook in Nederland is dat hard nodig; een minderheid noemt zich nog gelovig. We kunnen er bij het spreken over God niet meer vanuit gaan dat er enige voorkennis is. We hebben dus nieuwe manieren nodig en daar sluit deze studie bij aan.

Daar zat ik dan. Er schoten twee dingen door me heen: wow, wat gaaf! Maar ook: 2 maanden van huis, kan dat wel, zo lang weg, thuis en in de parochie? Ik, op mijn 54e nog studeren? Natuurlijk gaf de bisschop aan om er goed over na te denken en er met Inge en collega’s over te spreken. Zo geschiede, en zowel Inge als mijn collega’s zeiden: als jij dat wilt, dan gaan we je steunen en zorgen we dat het kan. Wat was het fijn om dat te horen!

In het begin leek die studie nog best ver weg. Maar nu komt het moment om te vertrekken al snel dichterbij. 3 juli vertrek ik naar Nemi, om half september pas weer terug te keren (Inge en ik plakken er twee weken vakantie achteraan, want dat moet ook nog ergens in het jaar 🙂 ). Ik ga Inge en jullie missen, en het lukt vast niet om met iedereen contact te blijven houden. Maar ik houd jullie graag op de hoogte via de nieuwsbrief. En als ik terugkom, wil ik zeker de opgedane kennis en ervaring met jullie delen. Want wij zijn allemaal, als leerlingen van Jezus, nooit te oud om te leren!

Ciao, Anton

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer