Nooit te oud om te leren

door | mei 23, 2023 | Nieuws

Afgelopen voorjaar kreeg ik een berichtje van de bisschop. Of ik tijd had voor een gesprek. Ik was uitermate benieuwd waar het gesprek over zou gaan. Maar de vraag die hij me tijdens het gesprek stelde, zag ik niet aankomen.

De bisschop vroeg me of ik weer wilde gaan studeren. Twee maanden lang, in juli en augustus 2023. En niet in Nederland, maar in Rome.

Hij legde uit: in Nemi, bij Rome, wordt de cursus ‘Dei Verbum’ (= Woord van God) gegeven. Deze studie helpt om op inspirerende wijze geschikte manieren te vinden om het Woord van God in de wereld van vandaag te communiceren. Ook in Nederland is dat hard nodig; een minderheid noemt zich nog gelovig. We kunnen er bij het spreken over God niet meer vanuit gaan dat er enige voorkennis is. We hebben dus nieuwe manieren nodig en daar sluit deze studie bij aan.

Daar zat ik dan. Er schoten twee dingen door me heen: wow, wat gaaf! Maar ook: 2 maanden van huis, kan dat wel, zo lang weg, thuis en in de parochie? Ik, op mijn 54e nog studeren? Natuurlijk gaf de bisschop aan om er goed over na te denken en er met Inge en collega’s over te spreken. Zo geschiede, en zowel Inge als mijn collega’s zeiden: als jij dat wilt, dan gaan we je steunen en zorgen we dat het kan. Wat was het fijn om dat te horen!

In het begin leek die studie nog best ver weg. Maar nu komt het moment om te vertrekken al snel dichterbij. 3 juli vertrek ik naar Nemi, om half september pas weer terug te keren (Inge en ik plakken er twee weken vakantie achteraan, want dat moet ook nog ergens in het jaar 🙂 ). Ik ga Inge en jullie missen, en het lukt vast niet om met iedereen contact te blijven houden. Maar ik houd jullie graag op de hoogte via de nieuwsbrief. En als ik terugkom, wil ik zeker de opgedane kennis en ervaring met jullie delen. Want wij zijn allemaal, als leerlingen van Jezus, nooit te oud om te leren!

Ciao, Anton

Meer interessante berichten:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer