Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

door | jun 1, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van dinsdag 7 juni 2022 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We bidden voor het verdwijnen van het coronavirus zoals we dat al vele maanden doen. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum - Burg, Stulemeijerlaan 8.
Geschiedenis

Beauraing, winter 1932-1933. Iets buitengewoons. In buitengewone omstandigheden. Het is al koud en donker. De tweede wereldoorlog staat voor de deur. In de duisternis verschijnt een licht. 33 maal, van 29 november tot 3 januari, verschijnt onder de meidoorn Onze Lieve Vrouw aan 5 kinderen: Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée en Gilberte Degeimbre.

Twee genezingen

Mgr. Charue, bisschop van Namen heeft de verering van Onze Lieve Vrouw van Beauraing goedgekeurd op 2 februari 1943 en zes jaar later, op 2 juli 1949, het bovennatuurlijke karakter van de feiten. Twee genezingen zijn als miraculeus erkend.

Miljoenen pelgrims

Sedert 1932 zijn miljoenen pelgrims de Maagd met het Gouden Hart komen vereren. U, die langs Beauraing komt, blijf hier toch enkele ogenblikken stilstaan, welke ook uw godsdienstige of morele overtuiging moge zijn. Hier gebeurt iets! Hier wordt een boodschap gegeven van rust, vrede en geluk! In het Heiligdom, op de plaatsen die tot bezinning uitnodigen, wordt u gevraagd na te denken, en de grens te verleggen tussen het essentiële en het bijkomstige, tussen begrijpen en verwerpen. Hier kunt u een Gouden Hart vinden.

De directie van het heiligdom in Beauraing.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer