Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

door | jun 1, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van dinsdag 7 juni 2022 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We bidden voor het verdwijnen van het coronavirus zoals we dat al vele maanden doen. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum - Burg, Stulemeijerlaan 8.
Geschiedenis

Beauraing, winter 1932-1933. Iets buitengewoons. In buitengewone omstandigheden. Het is al koud en donker. De tweede wereldoorlog staat voor de deur. In de duisternis verschijnt een licht. 33 maal, van 29 november tot 3 januari, verschijnt onder de meidoorn Onze Lieve Vrouw aan 5 kinderen: Fernande, Gilberte en Albert Voisin en Andrée en Gilberte Degeimbre.

Twee genezingen

Mgr. Charue, bisschop van Namen heeft de verering van Onze Lieve Vrouw van Beauraing goedgekeurd op 2 februari 1943 en zes jaar later, op 2 juli 1949, het bovennatuurlijke karakter van de feiten. Twee genezingen zijn als miraculeus erkend.

Miljoenen pelgrims

Sedert 1932 zijn miljoenen pelgrims de Maagd met het Gouden Hart komen vereren. U, die langs Beauraing komt, blijf hier toch enkele ogenblikken stilstaan, welke ook uw godsdienstige of morele overtuiging moge zijn. Hier gebeurt iets! Hier wordt een boodschap gegeven van rust, vrede en geluk! In het Heiligdom, op de plaatsen die tot bezinning uitnodigen, wordt u gevraagd na te denken, en de grens te verleggen tussen het essentiële en het bijkomstige, tussen begrijpen en verwerpen. Hier kunt u een Gouden Hart vinden.

De directie van het heiligdom in Beauraing.

Meer inspiratie:

Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van woensdag 28 juni bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Sint Gertrudis is de patroonheilige van Bergen op Zoom en van onze stadskerk op de Grote Markt. Het is een bijzondere uitgave! Deze Noveen kan overigens ook weer worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Noveen: “Een nieuwe Belofte”

Met ingang van donderdag 16 juni 2022 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie in relatie tot de Maria Ommegang op 26 juni 2022. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met maandag 27 juni 2022.

Lees meer
Pinksternoveen

Pinksternoveen

Vanaf zondag 29 mei 2022 bidden we in onze parochie de Pinksternoveen. Deze Pinsternoveen is samengesteld door pastoor/vicaris Paul Verbeek in 2020. We bidden deze Noveen om het verdwijnen van de het covidvirus en andere virussen en voor de vrede in Oekraïne en op onze wereld. De Noveen kan hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer