Noveen tot de heilige Antonius van Padua

door | jun 9, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.
De heilige Antonius van Padua

De heilige Antonius van Padua staat bekend om als helper bij het terugvinden van verloren zaken: “Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik …… weer vind.” En hij is bekend vanwege zijn nagelaten preken. Vele duizenden mensen kon hij in een keer toespreken en men kon een speld horen vallen. De noveen is te downloaden op deze website en in druk te verkrijgen bij het Parochiebureau.

Meer inspiratie:

Veiligheid en bescherming

Veiligheid en bescherming

Afgelopen weekend was in de St.-Gertrudiskerk het vierde tafereel uit de Maria Ommegang te zien. Christoffel draagt Jezus over het water.

Lees meer
Noveen tot het heilig Hart van Jezus

Noveen tot het heilig Hart van Jezus

Vanaf donderdag 3 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.

Lees meer
Gedachtenis ‘Maria, Moeder van de Kerk’

Gedachtenis ‘Maria, Moeder van de Kerk’

Sinds 2018 staat door een besluit van paus Franciscus de ‘Gedachtenis van de Heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk’ op de universele kalender van de Latijnse Kerk. Deze liturgische gedachtenis is verplicht en wordt gevierd op de maandag na Pinksteren.

Lees meer