Noveen tot de heilige Antonius van Padua

door | jun 9, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.
De heilige Antonius van Padua

De heilige Antonius van Padua staat bekend om als helper bij het terugvinden van verloren zaken: “Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik …… weer vind.” En hij is bekend vanwege zijn nagelaten preken. Vele duizenden mensen kon hij in een keer toespreken en men kon een speld horen vallen. De noveen is te downloaden op deze website en in druk te verkrijgen bij het Parochiebureau.

Meer inspiratie:

Gedachte “Tot u, Maria”

Gedachte “Tot u, Maria”

Afgelopen maandag hebben we het Hoogfeest Maria Tenhemelopneming gevierd. In de tekst van Piet Middelaar, “Reiziger in het tussenland” vinden we een prachtige bloemlezing over het leven van Maria.

Lees meer
Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Met ingang van woensdag 24 augustus 2022 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We bidden voor het verdwijnen van het coronavirus zoals we dat al vele maanden doen. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum – Burg, Stulemeijerlaan 8.

Lees meer
Gebed bij de “Lichttocht voor de vrede bij Maria”

Gebed bij de “Lichttocht voor de vrede bij Maria”

Bij de Eucharistieviering op zaterdag 13 augustus om 19.00 uur in de kerk O.L.V. Hemelvaart te Ovezande wordt onderstaande gebed op een gebedskaartje uitgereikt; een smeekgebed voor de vrede. Een gebed gericht aan de Koningin van de Vrede, Maria!

Lees meer