Noveen tot de Heilige Rita van Cascia

door | apr 10, 2024 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van maandag 15 april 2024 bidden we de noveen tot de Heilige Rita van Cascia. We bidden de novenen om vrede en het beëindigen van oorlogen en andere geweldsconflicten op onze wereld. Deze noveen kunt u op de website downloaden of gedrukt ophalen in het Parochiecentrum.

De heilige Rita werd rond 1380 geboren in het Italiaanse plaatsje Roccaporena, vlakbij Spoleto. Als jong meisje droomde zij ervan in het klooster te gaan en haar leven toe te wijden aan de beschouwing van Christus, die zoveel voor de mensen had geleden. Deze devotie tot de lijdende Christus was indertijd wijd verbreid.

Rita werd door paus Urbanus VIII zalig verklaard in 1628.

Rita werd door paus Urbanus VIII zalig verklaard in 1628. Haar heiligverklaring volgde in 1900 door paus Leo XIII. De devotie voor de heilige Rita werd vooral verspreid door de Augustijnen, onder wie vooral de priorin Maria Teresa Fasce genoemd moet worden, die leefde van 1881 tot 1947.

Ze is de patrones van de Rita-zusters en van de katholieke ziekenzorg; van slagers en vleeswarenverkopers; van hopeloze en onmogelijke zaken (‘La abogada de imposibles’: vanwege het verleden van haar man werd ze meermalen als kloosterlinge geweigerd én ze droeg bij tot buitengewone en onverwachte gebedsverhoringen); ze wordt aangeroepen door vrouwen met een ongelukkig huwelijk, door kinderloze vrouwen en bij onvruchtbaarheid; daarnaast wordt haar voorspraak gevraagd bij moeizame examens.

 

 

 

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer