Noveen tot het heilig Hart van Jezus

door | mei 23, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf dinsdag 30 mei bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.

De populariteit van deze devotie vindt haar oorsprong in de visioenen van de heilige Maria Margaretha Alacoque (1647-1690). De Poolse zieneres Maria Faustina Kowalska heeft aan het begin van de twintigste eeuw bijzondere aandacht geschonken aan de Goddelijke Barmhartigheid. De Noveen tot het heilig Hart van Jezus bevestigt deze verering. De Noveen kan hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Bidden voor vrede

We bidden de noveen voor vrede in Oekraïne en in alle landen en gebieden op onze wereld waar oorlog is of een gewapend conflict.

Meer inspiratie:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer