Noveen tot het heilig Hart van Jezus

door | mei 26, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf donderdag 3 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.
Visioenen van de heilige Maria Margaretha Alacoque

De populariteit van deze devotie vindt haar oorsprong in de visioenen van de heilige Maria Margaretha Alacoque (1647-1690). De Poolse zieneres Maria Faustina Kowalska heeft aan het begin van de twintigste eeuw bijzondere aandacht geschonken aan de Goddelijke Barmhartigheid. De Noveen tot het heilig Hart van Jezus bevestigt deze verering. De Noveen kan hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Meer inspiratie:

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Noveen tot de heilige Antonius van Padua

Met ingang van zaterdag 12 juni bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Antonius van Padua. We bidden deze serie van novenen om zo snel mogelijk verlost te worden van de corona pandemie.

Lees meer
Veiligheid en bescherming

Veiligheid en bescherming

Afgelopen weekend was in de St.-Gertrudiskerk het vierde tafereel uit de Maria Ommegang te zien. Christoffel draagt Jezus over het water.

Lees meer
Gedachtenis ‘Maria, Moeder van de Kerk’

Gedachtenis ‘Maria, Moeder van de Kerk’

Sinds 2018 staat door een besluit van paus Franciscus de ‘Gedachtenis van de Heilige Maagd Maria, Moeder van de Kerk’ op de universele kalender van de Latijnse Kerk. Deze liturgische gedachtenis is verplicht en wordt gevierd op de maandag na Pinksteren.

Lees meer