Noveen tot het heilig Hart van Jezus

door | mei 23, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Vanaf dinsdag 30 mei bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.

De populariteit van deze devotie vindt haar oorsprong in de visioenen van de heilige Maria Margaretha Alacoque (1647-1690). De Poolse zieneres Maria Faustina Kowalska heeft aan het begin van de twintigste eeuw bijzondere aandacht geschonken aan de Goddelijke Barmhartigheid. De Noveen tot het heilig Hart van Jezus bevestigt deze verering. De Noveen kan hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Bidden voor vrede

We bidden de noveen voor vrede in Oekraïne en in alle landen en gebieden op onze wereld waar oorlog is of een gewapend conflict.

Meer inspiratie:

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Met ingang van donderdag 8 juni 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Wij kunnen de bijstand van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand goed gebruiken in deze wereld die in brand staat met vele (oorlogs)conflicten; en zeker de oorlog in ons eigen Europa in Oekraïne.

Lees meer
Bisschop Liesen schrijft brief aan alle gelovigen met Pinksteren

Bisschop Liesen schrijft brief aan alle gelovigen met Pinksteren

Met Pinksteren viert de Kerk de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen, zeven weken na Pasen. Voor dit Pinksterweekend schreef bisschop Liesen een Pinksterbrief en een voorleesbrief. Na een lang medisch behandeltraject wil hij weer langzaam zijn werkzaamheden oppakken. In de brief spoort hij gelovigen aan in kracht van de Heilige Geest de weg van de Missionaire Parochie te gaan.

Lees meer
Kom, Geest

Kom, Geest

Met Pinksteren vieren we de komst van de heilige Geest over de leerlingen van Jezus. De heilige Geest mag ook in ons leven verschil maken. Dit gebed gaat over de verschillende eigenschappen van de Geest.

Lees meer