Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

door | sep 20, 2022 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van donderdag 29 september 2022 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.
Feestdag 4 oktober

Midden in de negen dagen dat we deze Noveen bidden, valt ook de feestdag van de heilige Franciscus. We bidden de Noveen voor het stoppen van het weer oplaaiende coronavirus op onze aarde en voor de vrede in Oekraïne en in alle gebieden op onze wereld waar met wapens wordt gestreden.

Franciscus van Assisi

Franciscus van Assisi werd in 1181 in Assisi geboren als zoon van een rijke lakenhandelaar. Hij leidde eerst een erg losbandig leven, maar nadat hij tijdens een veldtocht bij Perugia ernstig ziek werd kwam hij tot inkeer. Hij werd onterfd door zijn vader en leefde twee jaar als kluizenaar bij Gubbio. Daarna trok hij predikend rond en verzamelde een groep volgelingen. Hieruit ontstond de Franciscanenorde. Hij was hier de stichter van. Armoede werd het belangrijkste voor hem. Hij bedelde zijn eten bij elkaar en gaf al zijn bezittingen aan de armen. Hij predikte voor de liefde van mensen, natuur en dierenbescherming. Franciscus van Assisi is heilig verklaard in 1228 en zijn feestdag is op 4 oktober.

Kardinaal Jorge Bergoglio

Op 13 maart 2013 werd kardinaal Jorge Bergoglio tot paus gekozen. Deze Argentijnse jezuïet nam tot veler verrassing de naam Franciscus aan. De nieuwe paus zei te verlangen naar ‘een arme kerk voor de armen’, vandaar dat hij zich had vernoemd naar Franciscus van Assisi.

Meer inspiratie:

Digitale adventsretraite start 27 november

Digitale adventsretraite start 27 november

De jaarlijkse adventsretratie van de Jezuïeten start 27 november. Geef je op, als je dagelijks een e-mail wil ontvangen, met een korte bijbeltekst en bezinningsvragen. Zeker 20.000 mensen uit Nederland en Vlaanderen zullen deelnemen.

Lees meer
Adventstijd

Adventstijd

Ieder weekend in de Adventstijd vind je bij de uitgang van de kerk een Adventsprentje. Hierop vind je korte uitleg over één van de projecten van de Adventsactie, die je aandacht, gebed én financiële steun vragen.

Lees meer