Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

door | nov 23, 2021 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van zaterdag 27 november 2021 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.
Franciscus van Assisi

Franciscus van Assisi werd in 1181 in Assisi geboren als zoon van een rijke lakenhandelaar. Hij leidde eerst een erg losbandig leven, maar nadat hij tijdens een veldtocht bij Perugia ernstig ziek werd kwam hij tot inkeer. Hij werd onterfd door zijn vader en leefde twee jaar als kluizenaar bij Gubbio. Daarna trok hij predikend rond en verzamelde een groep volgelingen. Hieruit ontstond de Franciscanenorde. Hij was hier de stichter van. Armoede werd het belangrijkste voor hem. Hij bedelde zijn eten bij elkaar en gaf al zijn bezittingen aan de armen. Hij predikte voor de liefde van mensen, natuur en dierenbescherming. Franciscus van Assisi is heilig verklaard in 1228 en zijn feestdag is op 4 oktober.

Kardinaal Jorge Bergoglio

Op 13 maart 2013 werd kardinaal Jorge Bergoglio tot paus gekozen. Deze Argentijnse jezuïet nam tot veler verrassing de naam Franciscus aan. De nieuwe paus zei te verlangen naar ‘een arme kerk voor de armen’, vandaar dat hij zich had vernoemd naar Franciscus van Assisi.

Meer inspiratie:

Noveen ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand

Noveen ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand

Vanaf dinsdag 1 februari 2022 bidden we in onze parochie de Noveen en gebeden ter ere van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. De verering van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand vindt plaats in Roermond en kent een lange geschiedenis. Het beeldje op de omslag van het Noveenboekje is in 1418 gevonden en is op de vindplek van het beeldje een kapel gebouwd. Je kunt de Noveen downloaden of in druk ophalen in het parochiecentrum.

Lees meer
Viering Maria Lichtmis

Viering Maria Lichtmis

Op woensdagmorgen 2 februari om 09.00 uur vieren we in de Lourdeskerk Maria Lichtmis (het feest van de opdracht van de Heer in de tempel). Je bent van hart uitgenodigd om mee te vieren. Van oudsher worden in deze Eucharistieviering kaarsen gezegend. Ook jouw kaarsen van thuis kunnen worden gezegend als je deze meebrengt. Na de viering van Maria Lichtmis kun je ook de jaarlijkse Blasiuszegen ontvangen.

Lees meer
Noveen Sint Jozef

Noveen Sint Jozef

Met ingang van zondag 23 januari bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Jozef. Deze Noveen met o.a. foto’s van fraaie glas beschilderde ramen uit Frankrijk over het leven van Sint-Jozef is een bijzondere uitgave! De Noveen kan overigens ook weer worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer