Onderscheiding uitgereikt bij Caeciliafeest

door | nov 30, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Op vrijdag 18 november jl. kon het Kerkkoor Onze Lieve Vrouw van Lourdes eindelijk weer het Sint-Caeciliafeest op traditionele wijze met een gezellig samenzijn met allerlei optredens, hapjes en drankjes, vieren in het Praathuis van onze Parochiekerk. Koorlid Astrid Halfhide ontving die avond een onderscheiding.

De twee voorafgaande jaren werd het feest – vanwege de restricties in verband met Covid – alternatief, maar op intense wijze gevierd middels een viering in de kerk voorgegaan door onze pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Na afloop van de viering kreeg een ieder een feestpakketje mee om thuis een klein feestje te kunnen vieren. Tijdens de viering van vorig jaar mochten we 4 jubilarissen eren, die allen een Gregoriusonderscheiding mochten ontvangen.

Verdiensten voor liturgie en liturgische muziek

Ook dit jaar werd er tijdens het Caeciliafeest een koorlid, Astrid Halfhide, onderscheiden met een zilveren Gregoriusspeld. Zij heeft zich gedurende 25 jaar als koorzangers verdienstelijk gemaakt voor de liturgie en de liturgische muziek binnen de Lievevrouweparochie.
Wij wensen haar van harte proficiat en hopen dat zij zich nog lang zal blijven inzetten als zangeres (en als secretaris) bij genoemd Kerkkoor en daarmee ook voor de Lievevrouweparochie.
Het bestuur van Kerkkoor Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Meer interessante berichten:

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans in volle gang

Actie Kerkbalans is in volle gang. De brief met de oproep om een financiële bijdrage te doen aan de Lievevrouweparochie heb je als het goed is al binnen. Met jouw steun maak je de kerk van morgen mogelijk. Doe je ook mee?

Lees meer
Herdenking Watersnoodramp

Herdenking Watersnoodramp

Op 1 februari wordt in de kerken van Lepelstraat en Halsteren de Watersnoodramp herdacht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 verdronken in Halsteren 63 mensen en in Lepelstraat 15 mensen.

Lees meer