Onderwerp van de week

Bidden voor elkaar

Een kennis van mij schrijft vaak zondag op Facebook dat ze naar de kerk gaat. En dat wie wil, haar intenties kan sturen, zodat zij er als ze in de kerk zit, voor kan bidden.

Een prachtige, open uitnodiging die we misschien kunnen navolgen?
Aan het eind van een pastoraal gesprek zeg ik wel eens: “ik zal voor je bidden”. En tegen goede vrienden ook. Maar vaker bid ik wel voor een ander, maar weet diegene dat niet.
Ik heb wel ervaren, hoe krachtig het kan zijn als iemand dat wel tegen je zegt. Je voelt je gezien en gedragen. En als je goed kijkt, zie je ook al vruchten van het gebed van die ander voor jou in je eigen leven.

In de lezing van komende zondag bidt Jezus voor zijn vrienden en leerlingen. Hij beveelt hen aan bij God. Zondag zijn we tussen Hemelvaart en Pinksteren in. In die periode zijn we eigenlijk verweesd, want de heilige Geest hebben we nog niet ontvangen. Juist dan bidt Jezus voor ons, zodat we mogen voelen dat we niet alleen zijn. Als we hen vertellen dat we voor hen bidden, laten wij dat ook aan anderen merken.
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

15 mei 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
Liefhebben …

Liefhebben …

Als je wereld van nu bekijkt met oorlog, terrorisme en mensenhandel, in de wurggreep van de maffia, een wereld die kapot gaat aan drugs en honger, dan is het verleidelijk om een zwartboek van de wereld te schrijven om al deze plagen extra in het daglicht te plaatsen.

Lees meer