Onderwerp van de week

Blijf dit doen

Komend weekend doen de eerste 14 van in totaal 26 kinderen hun Eerste Heilige Communie.

Maandenlang hebben ze zich voorbereid op deze heugelijke dag. Vijf zondagochtenden kwamen ze bijeen op het Palet. Ze waren bij hun presentatieviering, ze hebben Palmpasenstokken gemaakt en zijn naar het Paasspel geweest. En ze hebben ook nog een zelfportret gemaakt. Die zijn opgehangen in onze kerken. Als je er de laatste weken bent geweest, heb je ze vast zien hangen!

Het werkboek waarmee ze werken heet: Blijf dit doen. Dat slaat natuurlijk allereerst op wat ze voor het eerst gaan doen: de communie. En dat Jezus aan ze vraagt om dat te blijven doen. Maar het is veel meer dan dat. Ze hebben geleerd dat Jezus heel goed kon delen. Dat hoorden ze bij het verhaal van de vijf broden en twee vissen. En bij het verhaal over Jezus die de lamme beter maakt, hoorden ze hoe veel de vier vrienden hadden geholpen om de lamme bij Jezus te laten komen. Het is dus belangrijk dat we elkaar helpen. Ook dat vraagt Jezus om te blijven doen: delen en helpen.
Jezus vraagt dat niet alleen de communicanten. Want ook wij hebben ook onze Eerste Heilige Communie gedaan. Blijven we doen wat Hij ons vraagt?
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

8 mei 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Levend brood

Levend brood

‘Geef ons heden ons dagelijks brood’ bidden we in het Onze Vader, en daarmee vragen we dat ons leven goed zou zijn, dat we niets tekort zouden komen, gezond zouden zijn, in een gezond huis zouden wonen en van ons dagelijks leven zouden kunnen genieten.

Lees meer
Liefhebben …

Liefhebben …

Als je wereld van nu bekijkt met oorlog, terrorisme en mensenhandel, in de wurggreep van de maffia, een wereld die kapot gaat aan drugs en honger, dan is het verleidelijk om een zwartboek van de wereld te schrijven om al deze plagen extra in het daglicht te plaatsen.

Lees meer