Onderwerp van de week

Driedaagse voor Maria, Onze Mantel der Liefde

Ter gelegenheid van de 78ste Maria-Ommegang houden we een bijzondere driedaagse. Na twee jaar coronabeperkingen mag het weer.

Op vrijdag 24 juni is er een vesper in de Sacramentskapel van de Gertrudiskerk ingang Grote Markt. Om 19.00 uur begint deze gebedsviering.
Op zaterdag 25 juni wordt het Mariabeeld van de Ommegang plechtig vanuit de Sacramentskapel voor het altaar in de kerk geplaatst en is er een gezongen Mariavesper om 19.00 uur in de Gertrudiskerk. Ingang Grote Markt.
Op zondag 26 juni is de feestelijke eucharistieviering om 10.00 uur in de Gertrudiskerk, die muzikaal verzorgd wordt door HMR.
Om 11.00 uur zal er daarom GEEN eucharistieviering in de Lourdeskerk zijn.
Om 15.00 uur trekt de Ommegang vanuit het Markiezenhof door onze stad. Om 17.00 uur is de feestelijke afsluiting in de Gertrudiskerk.

Voor veel mensen ook in onze stad blijft Maria onze mantel der liefde in bange en moeilijke dagen nu oorlogsgeweld op zoveel plaatsen in onze wereld zoveel slachtoffers eist.
Voor de steun en kracht die we bij haar ervaren, houden we deze Driedaagse.
Hopelijk zijn we met velen nu we na twee corona-pandemie onze Ommegang weer door onze straten kunnen laten trekken.
Om onze stad extra feestelijk te maken, kunnen we de vlag uitsteken: De Ommegangvlag zal onze binnenstad sieren, misschien ook uw huis. U kunt ook uw Mariabeeld op een zichtbare plaats zetten, zodat anderen kunnen ervaren welke plek Maria heeft in uw hart.

Ik hoop en bid dat we er samen mooie dagen van mogen maken en dat Maria ons weet te binden aan elkaar en haar Zoon.
Ze blijft haar beschermende mantel der liefde over ons uitstrekken.
Vrede en Alle Goeds Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

20 juni 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Hoopvolle toekomst

Hoopvolle toekomst

Soms als ik op bezoek kom bij oudere parochianen, hoor ik dat ze verdriet hebben. Verdriet omdat de kerk waar zij zich voor ingezet hebben en die ze trouw zijn gebleven, “leeg loopt”. Teleurstelling omdat eigen kinderen niet gelovig zijn zoals zij. Het is dan soms moeilijk om hoopvol te zijn, want “jonge mensen komen niet naar de kerk”.

Lees meer