Onderwerp van de week

Even de accu opladen!

Lieve mensen! Deze uitdrukking hoor ik regelmatig klinken. Zeker nu voor steeds meer mensen de vakantieperiode voor de deur staat. We mogen het leven van alledag even laten voor wat […]

Wanneer de zon straalt aan de hemel, neemt het verlangen naar vakantie toe. Immers dan kun je afstand nemen van zoveel zaken. Het vaste ritme van werk en verenigingsleven leggen we stil en ook de meeste werkgroepen in onze parochie nemen vrij.
De ruimte en de tijd, die hierdoor open komt, benutten we voor andere dingen.
Sommigen verlangen naar verre reizen ( ook in deze coronaperiode), anderen dagtrips in eigen land. Weer anderen blijven thuis. Het voornaamste is dat er een aantal dingen niet moeten. We kunnen dit als een bevrijding ervaren en hierdoor voelen we ons meer ontspannen dan anders. In deze sfeer krijgen we de kans om een aantal zaken voor onszelf op een rijtje te zetten.
In dit proces mag ook ons geloof een plaats krijgen. Soms krijgt het zelfs nieuwe impulsen. Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat ze tijdens hun vakantie menige kerk en kapel met hun bezoek vereren. Ze worden geraakt door de geloofsbeleving van de ander en men wisselt ervaringen uit. Daar waar thuis vaak een taboe heerst om over het geloof te praten, lukt dit wonderwel op het vakantieadres.
Het is daarom in menig opzicht belangrijk om tijdens je vakantie even de accu op te laden.
In die zin wens ik u en mezelf een goede vakantie toe!
Vrede en Alle Goeds!
Paul Verbeek Pastoor

R.K.-Lievevrouweparochie

2 augustus 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Over tieners en jongeren

Over tieners en jongeren

Wat een leuke activiteiten en ontmoetingen maken we samen mee in de parochie! Denk aan de LievevrouweFair, waar de sfeer heel gezellig was en er voor veel mensen iets van hun gading te vinden was.

Lees meer
Vrede waarmaken in kleine daden

Vrede waarmaken in kleine daden

De geschiedenis van het christendom is als een medaille met twee kanten.
Aan de ene kant is er de boodschap van Christus: “Als men u op de ene wang slaat, bied dan ook de andere aan.” Een boodschap van geweldloze heldhaftigheid

Lees meer
Het startweekend een echt nieuw begin?

Het startweekend een echt nieuw begin?

Lieve mensen!
In het weekend van 11 en 12 september is de LievevrouweFair en starten we in alle drie de vieringen het nieuwe werkjaar. Vorig jaar kon de fair niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en was het aantal toegestane kerkgangers minder dan nu. We hadden een tijd afgesproken op zondagmiddag om gezamenlijk de heerlijke Lievevrouwekoekjes te eten en dit vast te leggen op je mobieltje.

Lees meer