Onderwerp van de week

Het startweekend een echt nieuw begin?

Lieve mensen! In het weekend van 11 en 12 september is de LievevrouweFair en starten we in alle drie de vieringen het nieuwe werkjaar. Vorig jaar kon de fair niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en was het aantal toegestane kerkgangers minder dan nu. We hadden een tijd afgesproken op zondagmiddag om gezamenlijk de heerlijke Lievevrouwekoekjes te eten en dit vast te leggen op je mobieltje.

Dina en Jeanne hadden uren bakplezier en het resultaat mocht er zijn.
Nu mag de fair weer plaatsvinden onder de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Het is daarom verspreid over twee middagen en op zondag zal Jan van Wijk zijn mooie nieuwe boek over Maria in Bergen op Zoom presenteren. Ik hoop dat veel mensen gebruik zullen maken van deze ontmoeting en zo de parochiekas ondersteunen.
Hopelijk komt er in de tweede helft van september nog meer ruimte om te vieren en keren we stap voor stap terug naar wat we het “oude normaal” noemen.
Maar komt dat terug? Er is de afgelopen periode heel veel gebeurd. Als parochie hebben we ons ingezet om veel mensen te bereiken en te laten voelen dat we aan hen denken. Maar niet iedereen heeft die aandacht en zorg gevoeld en gekregen. Sommigen zijn teleurgesteld en afgehaakt of vinden het moeilijk om opnieuw de weg naar onze gemeenschap te vinden.
Dat doet pijn aan beide kanten.
Hoe gaat het nieuwe begin eruit zien?
Kunnen we elkaar in Jezus naam dragen?
Willen we elkaar ondanks teleurstelling, pijn en verdriet vast blijven houden?
Ik hoop dat we Gods Geest van liefde en vriendschap het komend weekend mogen ervaren.
Dat we zeggen: Er is iets nieuws begonnen, zie je het niet?
Vrede en Alle Goeds! Uw pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

6 september 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Over tieners en jongeren

Over tieners en jongeren

Wat een leuke activiteiten en ontmoetingen maken we samen mee in de parochie! Denk aan de LievevrouweFair, waar de sfeer heel gezellig was en er voor veel mensen iets van hun gading te vinden was.

Lees meer
Vrede waarmaken in kleine daden

Vrede waarmaken in kleine daden

De geschiedenis van het christendom is als een medaille met twee kanten.
Aan de ene kant is er de boodschap van Christus: “Als men u op de ene wang slaat, bied dan ook de andere aan.” Een boodschap van geweldloze heldhaftigheid

Lees meer
Ga open!

Ga open!

In de lezing van aankomende zondag ontmoet Jezus een dove man. Door omstanders wordt hij bij Jezus gebracht met de vraag om genezing.

Lees meer