Onderwerp van de week

Ik houd van je, ik vind je geweldig!

Komende maandag horen we hoe Jezus gedoopt wordt in de Jordaan door Johannes de Doper.

Het verhaal is ons bekend. Johannes doopt Jezus, de heilige Geest komt als een duif uit de hemel naar Jezus toe en God zegt tegen zijn Zoon: “Ik houd van Je, Ik vind Je geweldig”. Dat is het allermooiste wat je als ouder tegen je kind kunt zeggen. Niet voor niets is dit het meest gelezen verhaal bij de doop van onze kleinsten.

Het is niet alleen het allermooiste wat je tegen je kind kunt zeggen. Het is ook het allerbelangrijkste. Bij de geboorte van onze kinderen hebben we allemaal onze wensen en verwachtingen voor de kleine. Dat hij of zij groot en gelukkig mag worden, gezond mag blijven, een mooie baan kan krijgen en misschien zelf een gezin stichten.

En zo had God misschien wel tegen Jezus willen zeggen: goed je best doen later, je zult blinden laten zien en lammen laten lopen. En oh ja, je zult helaas niet zo oud worden. Maar dat zegt Hij niet. Hij zegt het enige dat echt belangrijk is: “ik houd van je, ik vind je geweldig”.

Ik hoop dat we dat vaak genoeg tegen onze kinderen zeggen. En dat we dat zelf ook vaak genoeg te horen krijgen. En ik hoop dat we ook mogen ervaren dat God dat tegen óns zegt. Want we zijn ook allemaal zijn kinderen. Ik wens je een zegenrijk 2023!
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

2 januari 2023

Meer Onderwerpen van de week:

De ezel zijn

De ezel zijn

Wie kent het lied niet van Kinderen voor kinderen, over het kind dat de ezel mag zijn (‘Ik mag dit jaar de ezel zijn’).

Lees meer
Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die geloofden in een ideaal, in een medemens en daar alles voor over hadden en vervolgens gedumpt werden als afval, dragen die ervaringen levenslang mee als een wond die moeilijk heelt.

Lees meer