Onderwerp van de week

In the mood……

Lieve mensen! Misschien kent u dit nummer nog van Glenn Miller? De ouderen onder ons zullen hun hersenen kraken en hopelijk op de vrolijke melodie uitkomen. Voor de jongeren is het al lang verleden tijd. Het is een vrolijk nummer waarbij de woorden: in the mood vaak herhaald worden.

Mijn collega Fons van Hees van de Heilige Pater Damiaanparochie in Zeeland heeft dit beeld jaren geleden gebruikt om iets weer te geven wat het rozenkransgebed met ons kan doen. De kracht zit in de herhaling van het Weesgegroet afgewisseld met het Onze Vader. Zoals bij het lied kom je hierdoor in een bepaalde stemming. In ons geval een stemming van gebed dat ons helpt om onze verbondenheid met anderen te delen aan wie we de intenties opdragen.

Sinds de corona-pandemie hebben we in onze parochie de rijkdom hiervan ontdekt en bidden nog steeds een aantal parochianen de aangereikte noveen met de rozenkrans.
Het geeft mij een rustpunt op de dag en de kans om aan mijn belofte te voldoen wanneer ik tegen mensen zeg dat ik voor hen zal bidden.
In oktober wordt de rozenkrans extra aangereikt, ieder jaar opnieuw.
Ik hoop dat menigeen ingaat op de uitnodiging en in the mood mag komen.
Weten dat anderen meebidden schept een band en is een teken van verbonden zijn met elkaar.
Vrede en Alle Goeds Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Woestijn-of toch niet?

Woestijn-of toch niet?

De commercie lijkt steeds meer vat op ons leven te krijgen. Ook in de laatste maanden van het jaar worden de christelijke feesten steeds meer overschaduwd door feesten of varianten die primair de commercie lijken te dienen. Denk hierbij aan Halloween, Black Friday en zelfs Sinterklaas en Kerstmis.

Lees meer
Uitkijken!

Uitkijken!

Uitkijken heeft een dubbele betekenis: zowel uitzien naar, als opletten en alert zijn. In deze coronatijd herkennen we dat. We zijn alert op wat we doen, we houden afstand en rekening met elkaar. Maar we kijken ook uit naar het einde van corona. Door corona ervaren we dagelijks de dubbele betekenis van ‘uitkijken’.

Lees meer
“En toch ben ik Koning!”

“En toch ben ik Koning!”

Komend weekend vieren we het Hoogfeest van Christus Koning, de laatste zondag van het kerkelijk jaar en we lezen uit het evangelie van Johannes (Joh. 18, 33b-37).

Lees meer