Onderwerp van de week

In the mood……

Lieve mensen! Misschien kent u dit nummer nog van Glenn Miller? De ouderen onder ons zullen hun hersenen kraken en hopelijk op de vrolijke melodie uitkomen. Voor de jongeren is het al lang verleden tijd. Het is een vrolijk nummer waarbij de woorden: in the mood vaak herhaald worden.

Mijn collega Fons van Hees van de Heilige Pater Damiaanparochie in Zeeland heeft dit beeld jaren geleden gebruikt om iets weer te geven wat het rozenkransgebed met ons kan doen. De kracht zit in de herhaling van het Weesgegroet afgewisseld met het Onze Vader. Zoals bij het lied kom je hierdoor in een bepaalde stemming. In ons geval een stemming van gebed dat ons helpt om onze verbondenheid met anderen te delen aan wie we de intenties opdragen.

Sinds de corona-pandemie hebben we in onze parochie de rijkdom hiervan ontdekt en bidden nog steeds een aantal parochianen de aangereikte noveen met de rozenkrans.
Het geeft mij een rustpunt op de dag en de kans om aan mijn belofte te voldoen wanneer ik tegen mensen zeg dat ik voor hen zal bidden.
In oktober wordt de rozenkrans extra aangereikt, ieder jaar opnieuw.
Ik hoop dat menigeen ingaat op de uitnodiging en in the mood mag komen.
Weten dat anderen meebidden schept een band en is een teken van verbonden zijn met elkaar.
Vrede en Alle Goeds Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

De ezel zijn

De ezel zijn

Wie kent het lied niet van Kinderen voor kinderen, over het kind dat de ezel mag zijn (‘Ik mag dit jaar de ezel zijn’).

Lees meer
Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die geloofden in een ideaal, in een medemens en daar alles voor over hadden en vervolgens gedumpt werden als afval, dragen die ervaringen levenslang mee als een wond die moeilijk heelt.

Lees meer