Onderwerp van de week

Je bent niet alleen

Na de geboorte van onze oudste dochter Renske werd ik ziek, ik kreeg een postpartum psychose. In eerste instantie had ik niet in de gaten dat het ernstig was en dacht ik snel weer thuis te zijn uit het ziekenhuis.

Toen ik het bericht kreeg dat het maanden kon duren, sprak ik daarover met een pastor.
Samen kwamen we op het beeld van de woestijn. De periode die voor me lag, zou zwaar zijn, net zoals Jezus die in de woestijn doormaakte. Maar ik voelde me ook niet alleen, zelfs niet nadat ik heel erg in de war was geweest door de psychose. God was erbij, juist toen.

Zoiets staat ook in het Bijbelverhaal wat we aankomende zondag, bij het begin van de Vasten lezen. Jezus werd door de Geest naar de woestijn geleid. De duivel kwam om Hem op de proef te stellen, maar Hij was er niet alleen.
Hij doorstond de beproeving en engelen zorgden voor Hem. Engelen zoals je die in het ziekenhuis kunt tegenkomen. Engelen die op je weg kunnen komen als je het moeilijk hebt.
Binnenkort zijn de opnames van de Paasfilm, die hier goed bij past: de film gaat over verhalen van hoop, van steun ervaren op een moment dat je het niet verwachtte. Over overeind komen uit een woestijntijd. Mag God ons allemaal Zijn nabijheid laten ervaren, juist wanneer we het het hardst nodig hebben.
Pastor Fredi Hagedoorn.

R.K.-Lievevrouweparochie

20 februari 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Waar het hart vol van is…

Waar het hart vol van is…

Deze week hoefde ik niet lang na te denken waar dit stukje over zou gaan. Ik schrijf dit als de opnames voor de Paasfilm op het punt staan om te beginnen. En wat een enorm project is het weer geworden.

Lees meer
Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer