Onderwerp van de week

Je bent niet alleen

Na de geboorte van onze oudste dochter Renske werd ik ziek, ik kreeg een postpartum psychose. In eerste instantie had ik niet in de gaten dat het ernstig was en dacht ik snel weer thuis te zijn uit het ziekenhuis.

Toen ik het bericht kreeg dat het maanden kon duren, sprak ik daarover met een pastor.
Samen kwamen we op het beeld van de woestijn. De periode die voor me lag, zou zwaar zijn, net zoals Jezus die in de woestijn doormaakte. Maar ik voelde me ook niet alleen, zelfs niet nadat ik heel erg in de war was geweest door de psychose. God was erbij, juist toen.

Zoiets staat ook in het Bijbelverhaal wat we aankomende zondag, bij het begin van de Vasten lezen. Jezus werd door de Geest naar de woestijn geleid. De duivel kwam om Hem op de proef te stellen, maar Hij was er niet alleen.
Hij doorstond de beproeving en engelen zorgden voor Hem. Engelen zoals je die in het ziekenhuis kunt tegenkomen. Engelen die op je weg kunnen komen als je het moeilijk hebt.
Binnenkort zijn de opnames van de Paasfilm, die hier goed bij past: de film gaat over verhalen van hoop, van steun ervaren op een moment dat je het niet verwachtte. Over overeind komen uit een woestijntijd. Mag God ons allemaal Zijn nabijheid laten ervaren, juist wanneer we het het hardst nodig hebben.
Pastor Fredi Hagedoorn.

R.K.-Lievevrouweparochie

20 februari 2023

Meer Onderwerpen van de week:

De ezel zijn

De ezel zijn

Wie kent het lied niet van Kinderen voor kinderen, over het kind dat de ezel mag zijn (‘Ik mag dit jaar de ezel zijn’).

Lees meer
Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die geloofden in een ideaal, in een medemens en daar alles voor over hadden en vervolgens gedumpt werden als afval, dragen die ervaringen levenslang mee als een wond die moeilijk heelt.

Lees meer