Onderwerp van de week

Kinderen die vragen….

worden overgeslagen. We kennen het spreekwoord. En we gebruiken het meestal om aan te geven dat je op een gegeven moment moet ophouden om te vragen.

Anders wordt het zeuren. En niemand houdt van zeurpieten. Het wordt ons al vroeg ingepeperd, daarom ook het gebruik van het woord: kinderen.
Jezus spoort ons aan om te vragen, juist aan onze Vader. Dat lijkt een grote tegenstelling tot ons spreekwoord. Zeker als je beseft dat we allemaal kinderen van God zijn. Hoe zit het dan?
Jezus legt voortdurend uit dat God niet reageert zoals wij zouden reageren. Omdat God anders is dan wij. En dat kunnen we ook merken als we Hem iets vragen. God zat nooit tegen ons zeggen: kinderen die vragen….
Wanneer we iets in geloof aan God vragen, zal Hij het ons geven. God wordt het niet moe of beu als we hem blijven vragen om te helpen. Het laat Hem niet koud. Hij zal in beweging komen.

Maar we moeten blijven volhouden. Dat valt in onze tijd niet mee. Tegenwoordig lijkt het steeds meer dat we ook direct moeten krijgen wat we vragen. We lijken niet zo geduldig. Maar besef dan dat geduld ook een deugd is. Jezus legt ons uit dat als we geduldig blijven vragen aan God, Hij het ons zal geven. In een wereld waarin de ene crisis de andere opvolgt, vind ik dat een troostvolle gedachte.
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

10 oktober 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Kom overeind

Kom overeind

Ze gelooft er niet meer in. Al zoveel mensen gesproken, verhalen gezocht, maar het lukt haar maar niet om het goed op te schrijven. Journaliste Chris heeft last van faalangst.

Lees meer
Ziende blind

Ziende blind

Komende zondag horen we het evangelieverhaal over Jezus die een blinde geneest. De Farizeeën worden boos op Jezus en geloven niet dat Hij een wonder kan verrichten. In dit verhaal wil de evangelist Johannes ons leren dat er twee verschillende manieren zijn om naar Jezus te kijken. En die zijn niet beide even waardevol!

Lees meer