Onderwerp van de week

Ont-moeten

Terwijl ik dit hoekje schrijf, kijk ik uit op de tuin van het Parochiecentrum. Onder een stralend zonnetje ligt de tuin er prachtig bij. Ze is versierd met vlaggetjes en leden van één van onze kerkkoren ontmoeten er elkaar. Ont-moeten. Ze hoeven even niets, behalve bijpraten met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Binnenkort is er voor alle parochianen gelegenheid tot ont-moeten. Op zondag 18 juli zijn er namelijk twee gezinsvieringen, zowel in de St.-Gertrudiskerk als in de OLV van Lourdeskerk. De vieringen zijn op de gewone zondagstijd van 9.30 uur en 11.00 uur. Dankzij de verruiming van het aantal kerkgangers kunnen we nu voor het eerst sinds het begin van de coronatijd weer samen vieren met jong en oud.

We vieren die zondag dat het al bijna vakantie is. Jezus zal ons zeggen dat het goed is om af en toe uit te rusten. Om je even terug te trekken uit de drukte en tot jezelf te komen en tot God. Hopelijk krijgt u daar allemaal de kans toe deze zomer.

Kom in ieder geval even voorproeven van de vakantie in één van de gezinsvieringen.
Graag tot dan!
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

5 juli 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer