Onderwerp van de week

Ont-moeten

Terwijl ik dit hoekje schrijf, kijk ik uit op de tuin van het Parochiecentrum. Onder een stralend zonnetje ligt de tuin er prachtig bij. Ze is versierd met vlaggetjes en leden van één van onze kerkkoren ontmoeten er elkaar. Ont-moeten. Ze hoeven even niets, behalve bijpraten met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Binnenkort is er voor alle parochianen gelegenheid tot ont-moeten. Op zondag 18 juli zijn er namelijk twee gezinsvieringen, zowel in de St.-Gertrudiskerk als in de OLV van Lourdeskerk. De vieringen zijn op de gewone zondagstijd van 9.30 uur en 11.00 uur. Dankzij de verruiming van het aantal kerkgangers kunnen we nu voor het eerst sinds het begin van de coronatijd weer samen vieren met jong en oud.

We vieren die zondag dat het al bijna vakantie is. Jezus zal ons zeggen dat het goed is om af en toe uit te rusten. Om je even terug te trekken uit de drukte en tot jezelf te komen en tot God. Hopelijk krijgt u daar allemaal de kans toe deze zomer.

Kom in ieder geval even voorproeven van de vakantie in één van de gezinsvieringen.
Graag tot dan!
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

5 juli 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Overstroming

Overstroming

Eén van de favoriete verhalen van onze dochter Renske uit haar Peuterbijbel is het verhaal van Noach. Ze is gek op dieren en op regenbogen.

Lees meer
Nieuwe mogelijkheden in energievoorziening

Nieuwe mogelijkheden in energievoorziening

Komend weekend lezen we het verhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging (Joh. 6, 1-15). Dit evangelie lezend kunnen we het woordje brood vervangen door fossiele brandstoffen. Deze betekenen vandaag wat brood betekende voor de landelijke bevolking van het toenmalige Israël.

Lees meer
over koffie 😊

over koffie 😊

In de krant las ik een aantal keer over een onderzoek naar geloven in coronatijd. Er was verschillende mensen gevraagd wat zij het meeste misten, sinds de kerkdiensten aangepast of afgelast moesten worden vanwege corona.

Lees meer