Onderwerp van de week

Paasfilm

Vier evangeliën, één script, meer dan tien acteurs en zeven locaties. Dat zijn de getallen die horen bij de opnames van de Paasfilm. Afgelopen vrijdag namen we de film “In de handen van mensen” op en op Paaszaterdag 3 april gaat om 12.00 uur de film in première.

In de film volgen we Tessa, die meemaakt dat een klasgenootje gepest wordt. Als ze hier met haar moeder over praat, vertelt die over haar werk in het ziekenhuis. Ze vertelt aan haar dochter dat ze kracht haalt uit haar geloof in Jezus. Samen gaan ze naar de kerk om meer te weten te komen over wat er met Jezus gebeurde met Pasen.

Het verhaal van Jezus komt vervolgens tot leven. De intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal met de voetwassing en de veroordeling van Jezus komen allemaal in beeld. Samen met een pastor lopen Tessa en haar moeder zelf de kruisweg in de kerk. Zo merken ze hoe Jezus in verkeerde handen gevallen is. Daarna zien we dat Jezus niet voorgoed gestorven is, maar leeft.

De film wordt gemaakt voor kinderen, maar iedereen kan er natuurlijk naar kijken. Op Paaszaterdag 3 april gaat “In de handen van mensen” om 12.00 uur in première op www.lievevrouweparochie.nl De film zal ook nog te zien zijn op ZuidWest TV

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster

22 March 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Handen schudden

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

read more
Bijna te mooi om waar te zijn.

Bijna te mooi om waar te zijn.

We maken allemaal wel eens mee dat er iets gebeurt wat bijna te mooi is om waar te zijn. Een droom die uitkomt, de geboorte van een kleinkind. Dat je dát nog mag meemaken! Het is bijna niet te geloven. Misschien knijp je jezelf nog in je arm, om je ervan te overtuigen dat het echt waar is wat je ziet.

read more
Schepping en vergeven

Schepping en vergeven

Twee dingen in het leven die echt iets nieuws teweeg brengen zijn schepping en vergeving: de grote schepping van God, maar ook de kleine schepping van de mens.

read more