Onderwerp van de week

Paasfilm

Vier evangeliën, één script, meer dan tien acteurs en zeven locaties. Dat zijn de getallen die horen bij de opnames van de Paasfilm. Afgelopen vrijdag namen we de film “In de handen van mensen” op en op Paaszaterdag 3 april gaat om 12.00 uur de film in première.

In de film volgen we Tessa, die meemaakt dat een klasgenootje gepest wordt. Als ze hier met haar moeder over praat, vertelt die over haar werk in het ziekenhuis. Ze vertelt aan haar dochter dat ze kracht haalt uit haar geloof in Jezus. Samen gaan ze naar de kerk om meer te weten te komen over wat er met Jezus gebeurde met Pasen.

Het verhaal van Jezus komt vervolgens tot leven. De intocht in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal met de voetwassing en de veroordeling van Jezus komen allemaal in beeld. Samen met een pastor lopen Tessa en haar moeder zelf de kruisweg in de kerk. Zo merken ze hoe Jezus in verkeerde handen gevallen is. Daarna zien we dat Jezus niet voorgoed gestorven is, maar leeft.

De film wordt gemaakt voor kinderen, maar iedereen kan er natuurlijk naar kijken. Op Paaszaterdag 3 april gaat “In de handen van mensen” om 12.00 uur in première op www.lievevrouweparochie.nl De film zal ook nog te zien zijn op ZuidWest TV

Fredi Hagedoorn, pastoraal werkster

22 maart 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer