Onderwerp van de week

Uitkijken

Hoe lang kun je het volhouden als je geen licht in de tunnel ziet? Als de energie die je in het begin nog had, langzaam uit je lichaam stroomt. Als je spaargeld op raakt. Als de zorgen voor je gezin of gezondheid toenemen, in plaats van afnemen. Als het allemaal gewoon veel te lang duurt.

Ik had de afgelopen weken gesprekken thuis met communicanten en hun ouders. En deze vragen kwamen ook voorbij. En tot mijn grote verbazing, wisten de kinderen heel goed hoe je het vol kunt houden. ‘Je moet gewoon kijken naar wat wél kan’ , zei een van hen. ‘Ik mag weer naar school, en binnenkort mag ik weer zwemmen.’ ‘Ik word blij als ik de regenboog zie’, zei een ander. ‘En ik mag mijn communie gaan doen’. Een kinderhand lijkt snel gevuld. Maar die handen geven ons tegelijkertijd wel een oplossing.

Waar wordt u blij van? Wat geeft u hoop op een betere toekomst? Een nieuw vaccin, en dat er dan weer meer bezoekjes kunnen? Dat je misschien weer mag gaan zwemmen, of dat de terrassen weer open mogen?

Uitkijken naar iets moois dat komt, doen we ook in de veertigdagentijd. We kijken uit naar Pasen. We zijn al over de helft! Ook de natuur doet haar best; het groen begint al uit te groeien. En zelfs voor corona lijkt er voorzichtig licht aan de horizon.

Anton Janssen, diaken

15 March 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Handen schudden

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

read more
Bijna te mooi om waar te zijn.

Bijna te mooi om waar te zijn.

We maken allemaal wel eens mee dat er iets gebeurt wat bijna te mooi is om waar te zijn. Een droom die uitkomt, de geboorte van een kleinkind. Dat je dát nog mag meemaken! Het is bijna niet te geloven. Misschien knijp je jezelf nog in je arm, om je ervan te overtuigen dat het echt waar is wat je ziet.

read more
Schepping en vergeven

Schepping en vergeven

Twee dingen in het leven die echt iets nieuws teweeg brengen zijn schepping en vergeving: de grote schepping van God, maar ook de kleine schepping van de mens.

read more