Onderwerp van de week

Uitkijken

Hoe lang kun je het volhouden als je geen licht in de tunnel ziet? Als de energie die je in het begin nog had, langzaam uit je lichaam stroomt. Als je spaargeld op raakt. Als de zorgen voor je gezin of gezondheid toenemen, in plaats van afnemen. Als het allemaal gewoon veel te lang duurt.

Ik had de afgelopen weken gesprekken thuis met communicanten en hun ouders. En deze vragen kwamen ook voorbij. En tot mijn grote verbazing, wisten de kinderen heel goed hoe je het vol kunt houden. ‘Je moet gewoon kijken naar wat wél kan’ , zei een van hen. ‘Ik mag weer naar school, en binnenkort mag ik weer zwemmen.’ ‘Ik word blij als ik de regenboog zie’, zei een ander. ‘En ik mag mijn communie gaan doen’. Een kinderhand lijkt snel gevuld. Maar die handen geven ons tegelijkertijd wel een oplossing.

Waar wordt u blij van? Wat geeft u hoop op een betere toekomst? Een nieuw vaccin, en dat er dan weer meer bezoekjes kunnen? Dat je misschien weer mag gaan zwemmen, of dat de terrassen weer open mogen?

Uitkijken naar iets moois dat komt, doen we ook in de veertigdagentijd. We kijken uit naar Pasen. We zijn al over de helft! Ook de natuur doet haar best; het groen begint al uit te groeien. En zelfs voor corona lijkt er voorzichtig licht aan de horizon.

Anton Janssen, diaken

15 maart 2021

Meer Onderwerpen van de week:

De ezel zijn

De ezel zijn

Wie kent het lied niet van Kinderen voor kinderen, over het kind dat de ezel mag zijn (‘Ik mag dit jaar de ezel zijn’).

Lees meer
Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die zich ooit bedrogen voelden

Mensen die geloofden in een ideaal, in een medemens en daar alles voor over hadden en vervolgens gedumpt werden als afval, dragen die ervaringen levenslang mee als een wond die moeilijk heelt.

Lees meer