Onderwerp van de week

Verlangen…

In de kerk is de ‘tijd door het jaar’ aangebroken. De Paastijd is voorbij, de eerstecommunievieringen, Pinksteren en de hoogfeesten die daar vlak na komen zijn achter de rug. We keren terug naar de normale tijd, de kleur in de liturgie is weer groen. We zijn weer in onze normale rompstand terug.

In onze samenleving zijn we nog niet zover. We zijn op de goede weg, maar nog steeds geldt de ‘nieuwe normaal’ van afstand houden, handen wassen en mondkapjes dragen. Velen zijn inmiddels ingeënt. Maar er kan nog steeds veel niet. De Ommegang gaat wel door, maar net zoals vorig jaar aangepast. Vakanties zijn nog niet zeker, evenementen kunnen nog niet. Het zal nog wel even duren voordat we terug zijn op de ‘oude normaal’.
De lezingen komend weekend spreken over bomen die groeien, groen worden, vrucht dragen en schaduw geven. We kunnen allemaal verlangen om onder zo’n boom te vertoeven. Lekker in de schaduw, niet te warm, iets lekkers te drinken of te eten, misschien wel net geplukt van diezelfde boom.
Net zoals we kunnen verlangen naar zo’n plek onder de boom, verlangen we naar onze ‘oude normaal’ in de samenleving. We kunnen er bijna niet op wachten. Jezus gebruikt het beeld van de boom om iets te zeggen over het Koninkrijk van God. Daar kun je ook naar verlangen. Maar doen we dat ook? Verlangen we ook naar Zijn Koningrijk?
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Over tieners en jongeren

Over tieners en jongeren

Wat een leuke activiteiten en ontmoetingen maken we samen mee in de parochie! Denk aan de LievevrouweFair, waar de sfeer heel gezellig was en er voor veel mensen iets van hun gading te vinden was.

Lees meer
Vrede waarmaken in kleine daden

Vrede waarmaken in kleine daden

De geschiedenis van het christendom is als een medaille met twee kanten.
Aan de ene kant is er de boodschap van Christus: “Als men u op de ene wang slaat, bied dan ook de andere aan.” Een boodschap van geweldloze heldhaftigheid

Lees meer
Het startweekend een echt nieuw begin?

Het startweekend een echt nieuw begin?

Lieve mensen!
In het weekend van 11 en 12 september is de LievevrouweFair en starten we in alle drie de vieringen het nieuwe werkjaar. Vorig jaar kon de fair niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en was het aantal toegestane kerkgangers minder dan nu. We hadden een tijd afgesproken op zondagmiddag om gezamenlijk de heerlijke Lievevrouwekoekjes te eten en dit vast te leggen op je mobieltje.

Lees meer