Onderwerp van de week

Verlangen…

In de kerk is de ‘tijd door het jaar’ aangebroken. De Paastijd is voorbij, de eerstecommunievieringen, Pinksteren en de hoogfeesten die daar vlak na komen zijn achter de rug. We keren terug naar de normale tijd, de kleur in de liturgie is weer groen. We zijn weer in onze normale rompstand terug.

In onze samenleving zijn we nog niet zover. We zijn op de goede weg, maar nog steeds geldt de ‘nieuwe normaal’ van afstand houden, handen wassen en mondkapjes dragen. Velen zijn inmiddels ingeënt. Maar er kan nog steeds veel niet. De Ommegang gaat wel door, maar net zoals vorig jaar aangepast. Vakanties zijn nog niet zeker, evenementen kunnen nog niet. Het zal nog wel even duren voordat we terug zijn op de ‘oude normaal’.
De lezingen komend weekend spreken over bomen die groeien, groen worden, vrucht dragen en schaduw geven. We kunnen allemaal verlangen om onder zo’n boom te vertoeven. Lekker in de schaduw, niet te warm, iets lekkers te drinken of te eten, misschien wel net geplukt van diezelfde boom.
Net zoals we kunnen verlangen naar zo’n plek onder de boom, verlangen we naar onze ‘oude normaal’ in de samenleving. We kunnen er bijna niet op wachten. Jezus gebruikt het beeld van de boom om iets te zeggen over het Koninkrijk van God. Daar kun je ook naar verlangen. Maar doen we dat ook? Verlangen we ook naar Zijn Koningrijk?
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Maria Ommegang film

Maria Ommegang film

Komend weekend zijn de opnames voor de film van de Maria Ommegang. In de film zijn twaalf verschillende scènes uit de Ommegang te zien, waaronder de zeven vreugdes van Maria. Ik ben vereerd dat ik gevraagd ben om ook een rol te spelen.

Lees meer