Onderwerp van de week

Welkom in de kerk.

Vanaf komend weekend versoepelen we de corona maatregelen in onze kerken. Dat betekent voor velen een groot hoera, want we kunnen weer met meer mensen naar de kerk om te vieren. En we mogen ook weer zingen.

Corona is echter nog niet verdwenen. En dat betekent dat we rekening met elkaar moeten blijven houden. Dat valt niet altijd mee, en levert in onze maatschappij een nieuwe discussie op. Over vaccineren, toegangscontrole en meer. Waarbij er toch een soort tweedeling in de maatschappij komt. En groepen daarmee tegenover elkaar komen te staan. Ik vraag me af, is dat nu de bedoeling? Kan het niet anders?
We kunnen daarbij een voorbeeld nemen aan Jezus zelf. In het evangelie van komend weekend horen we hoe hij vrouwen aan mannen gelijkstelt. Geen tweederangsburgers die binnen een huwelijk minder te zeggen hebben. Nee, man en vrouw zijn gelijkwaardig aan elkaar. En kinderen worden niet weggestuurd, maar zijn van harte welkom. Sterker nog, Jezus stelt ze als voorbeeld voor ons.

Jezus kijkt dus anders naar ons. Wat hem betreft is er geen plaats voor wij/zij denken, maar alleen maar wij denken. Als we diezelfde grondhouding hebben, is er plaats voor velen in onze Kerk. Samen komen we verder. Voel je welkom!
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

27 september 2021

Meer Onderwerpen van de week:

Groot worden door klein te zijn.

Groot worden door klein te zijn.

Als ik de krant opensla, staan er elke dag berichten over leiders die hun macht misbruiken. Leiders van grote organisaties of bedrijven, politieke leiders en helaas ook leiders binnen de kerk. Het gebeurt ook in kleinere kringen; binnen relaties, op het werk en in verenigingen.

Lees meer
Jubileumfeest

Jubileumfeest

Een leap of faith, noemen ze het zo mooi in het Engels. Een sprong in het diepe, zouden wij zeggen. Je laat het vertrouwde los, niet zeker wetend of je recht op twee voeten zult landen.

Lees meer
Over tieners en jongeren

Over tieners en jongeren

Wat een leuke activiteiten en ontmoetingen maken we samen mee in de parochie! Denk aan de LievevrouweFair, waar de sfeer heel gezellig was en er voor veel mensen iets van hun gading te vinden was.

Lees meer