Online Alphacursus vanuit Sint Annaparochie

door | sep 7, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Binnenkort start onze buurparochie met een online Alphacursus. Ook vanuit de Lievevrouweparochie kun je hieraan meedoen, als je vragen hebt en je wil verdiepen in je geloof.
Alpha

De Alphacursus is oorspronkelijk opgezet voor mensen die belangstelling hebben voor het christelijke geloof en er meer over willen weten.  Maar ook mensen die  al wel vertrouwd zijn met het geloof en gedoopt zijn, kunnen door deze cursus worden geholpen om hun geloof te verdiepen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: “is er meer, waarom stierf Jezus, hoe kun je geloven, waarom zou je bidden?”

Alpha online

Ofschoon we met een kleine groep weer bij elkaar kunnen en mogen komen in onze kerken, biedt de Sint Annaparochie (Steenbergen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer) dit najaar vanaf donderdag 23 september een online Alphacursus aan. Voor veel mensen heeft online iets aantrekkelijks. Je kunt thuis blijven, en soms voel je je via Zoom nog vrijer om over je ervaringen en je geloof te spreken met andere deelnemers aan de cursus en met een pastor dan wanneer je samenkomt in een zaal. Je leert van elkaar en ook van de videofilmpjes die het eerste deel van de avond getoond worden.

Data en aanmelden

De startbijeenkomst is op donderdag 23 september van 20.00 uur tot 21.30 uur. Daarna nog negen donderdagavonden. De deelname aan Alpha is vrijblijvend. Tegelijk zijn deelnemers vaak heel enthousiast om met anderen te praten over wat hen beweegt en gaande houdt. Als je belangstelling hebt kunt je je melden via het secretariaat van de Annaparochie par.secretariaat@sintannaparochie.com.

Alpha in Bergen op Zoom

In mei 2022 wil het pastoraal team van de Lievevrouweparochie een offline Alpha aanbieden. Daarbij bieden we dezelfde onderwerpen aan als Alpha online, maar ontmoeten we elkaar in het echt. De inleidingen worden dan gegeven door leden van het pastoraal team en gelovigen uit de parochie. Het duurt nog even voordat het mei is, vandaar dat we nu ook wijzen op dit online aanbod. Voor vragen over Alpha in Bergen op Zoom, kun je terecht bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl

Meer interessante berichten:

Jazzdienst en Jazz brunch

Jazzdienst en Jazz brunch

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En op zondag 26 mei om 12.00 uur komt de Jazzmuziek de kerk in, tijdens de Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk. Vooraf kan je aanschuiven bij een gezellige en smakelijke Jazz brunch in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer
Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Zalving geloofsleerling

Zalving geloofsleerling

Op zondag 5 mei werd in de Eucharistieviering in de stadskerk St.-Gertrudis een geloofsleerling gezalfd met catechumenenolie.

Lees meer