Ook in 2024 KRO NCRV TV missen vanuit Bergen op Zoom

door | nov 7, 2023 | Nieuws

In overleg met het bisdom is besloten dat de Lievevrouweparochie ook in 2024 zes Eucharistievieringen zal verzorgen, die live worden uitgezonden door KRO NCRV op zondagochtend.

In 2023 werkten alle vier de koren en vele medewerkers in de OLV van Lourdeskerk enthousiast mee aan de vieringen. Ook het pastoraal team ziet de meerwaarde van de vieringen. Het is bijzonder om zes keer per jaar mee te mogen werken aan de diversiteit van Eucharistievieringen op de televisie. Zo kunnen we laten zien wat er mogelijk is in onze parochie. Daarbij hebben we de beschikking over vier koren met ruim voldoende kwaliteit om de liturgie te ondersteunen. Dat biedt onze parochie ook de mogelijkheid om goede kerkmuziek te laten horen. Het is trouwens ook een eer om ons bisdom Breda te mogen vertegenwoordigen in Nederland. Parochianen die zelf niet meer naar de kerk kunnen komen vinden het fijn om een bekende kerk te zien als zij op zondagochtend vanuit huis meevieren.

Nieuwe data nog niet bekend

Alle parochies uit het land die meewerken aan de vieringen voor televisie, konden de data waarop hen dat goed uitkomt, doorgeven aan KRO NCRV. In overleg wordt nu een planning gemaakt. Zodra de data bekend zijn voor onze parochie, laten we dat weten.
Foto: KRO NCRV

Meer interessante berichten:

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer
Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer