Op 2 februari vieren we Maria Lichtmis

door | jan 27, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

In de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes is er op deze dinsdag ’s morgens om 09.00 uur een Eucharistieviering met kaarsenzegening. Voor deze viering dient u te reserveren. Dit kan op telefoonnummer 0164 234867 op werkdagen tussen 09.30 uur en 11.30 uur.
Maria Lichtmis

Op 2 februari viert de kerk het feest van de opdracht van Jezus in de tempel ook wel Maria Lichtmis genoemd. Het is een lichtfeest tussen de twee grote feesten van licht in. Immers met Kerstmis vieren we de komst van het Licht op aarde door de geboorte van Jezus te Bethlehem en met Pasen vieren we de overwinning van het Licht door de Verrijzenis van onze Heer. Het is een goede gewoonte om op 2 februari een lichtprocessie te houden ter ere van Maria. Zo laten we tussen Kerstmis en Pasen zien wat onze opdracht als christen is: Licht doorgeven, uitstralen in naam van Jezus.

Meer interessante berichten:

Kort parochienieuws week 9

Kort parochienieuws week 9

In het korte parochienieuws van week 9 lees je de opbrengsten, de overledenen van deze week en nodigen we je uit over verschillende activiteiten uit onze agenda.

Lees meer
Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van vrijdag 5 maart bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een nieuwe Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Het is een bijzondere uitgave! In het weekend van 6 & 7 maart wordt speciaal aandacht geschonken aan Sint-Gertrudis als patrones van onze stad.

Lees meer