Onderwerp van de week

Op weg

Na zes mooie en goede jaren in de Lievevrouweparochie, ga ik aan de slag in de Christus Koningparochie in de regio Zundert en de Sint Franciscusparochie in de regio Rucphen. Niet omdat ik het niet meer naar mijn zin had in Bergen op Zoom. In tegendeel!

Het is heel menselijk om te blijven zitten als je het goed naar je zin hebt. Waarom zou je weg gaan? Het is hier toch goed? Je weet wat je achterlaat, maar je weet niet wat je tegen zult komen. Blijven zitten kan best comfortabel zijn. Dat ging ook allemaal door mijn hoofd.
Maar ik besefte dat we elkaars tochtgenoten zijn. We lopen een stukje met elkaar mee op onze eigen weg. Soms lopen die wegen samen, soms lopen ze parallel. En soms lopen die uit elkaar. En gaan we elk onze eigen weg.

Dat zegt niets over de toekomst. Wegen kunnen uit elkaar blijven lopen, zeker. Maar wegen kunnen ook weer samenkomen. We zitten immers niet op een doodlopende weg, of een eenrichtingsweg, of een weg zonder afslagen of kruisingen. We kunnen elkaar weer tegenkomen en ontmoeten.

Komend weekend horen we hoe Jezus zijn leerlingen op weg stuurt. Ook zij zouden misschien liever in hun comfortzone zijn gebleven. Dicht bij elkaar en bij Jezus. Maar ook zij gaan op weg.
Zo stuurt Jezus ieder van ons op weg. En hij belooft dat Hij met ons zal zijn. Dat heb ik in mijn leven al een aantal keren ervaren. En ik geloof vast dat Hij dat zal blijven doen. Want we weten en geloven: ga met God en Hij zal met je zijn. En zo blijven we verbonden op onze wegen. Het ga jullie goed!
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

8 juli 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Ja, ik wil vakantie

Ja, ik wil vakantie

Voor mijn moeder begon de vakantie altijd pas, als we met de volgepakte auto de straat uit reden onderweg naar ons vakantieadres. Als kind had ik me dan al lang overgegeven aan het zalig nietsdoen, vanaf het moment dat de laatste schoolbel geklonken had.

Lees meer
Storm

Storm

Ik vind stormen niet per se vervelend. Als ze in de herfst of de winter om ons huis gieren, als we dan samen zitten te puzzelen en het gure weer buiten sluiten. Met een natje en een droogje. Dan is het best uit te houden. Dan wel…

Lees meer