Onderwerp van de week

Op zoek naar licht en warmte!

Lieve mensen! We zitten in de maand november. De dagen worden korter. De natuur maakt zich klaar voor de winter.

In deze tijd van het jaar worden we door de natuur geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven. Tegelijk dagen feesten zoals Sint Nicolaas, kerstmis ons uit om niet in een isolement te geraken. Het zijn feesten van licht en warmte. Bij Sint Nicolaas hoort in onze stad een lampionnenoptocht. Het heeft iets om kinderen vol trots naar hun lichtje te zien kijken. De blijde intocht van de Goedheiligman bracht veel mensen op de been. Jong en oud heette hem welkom. De Sint en Nederland horen bij elkaar. De Goedheiligman helpt ons in het verlangend uitzien naar de geboorte van Jezus met kerstmis.

Op deze feesten vieren we ook verbondenheid en vriendschap.
We mogen mensen hier en nu verwennen. We mogen licht en warmte delen met elkaar nu we de grote natuurlijke warmtebron de zon moeten ontberen.
Van harte hoop ik dat vormen van licht en warmte u nieuwe kracht en steun mogen geven in een periode waarin het in de natuur en in onze wereld vaak donker en koud is.
Vrede en Alle Goeds! Paul Verbeek Pastoor

R.K.-Lievevrouweparochie

21 november 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Hoopvolle toekomst

Soms als ik op bezoek kom bij oudere parochianen, hoor ik dat ze verdriet hebben. Verdriet omdat de kerk waar zij zich voor ingezet hebben en die ze trouw zijn gebleven, “leeg loopt”. Teleurstelling omdat eigen kinderen niet gelovig zijn zoals zij. Het is dan soms moeilijk om hoopvol te zijn, want “jonge mensen komen niet naar de kerk”.