Open Kerkendag

door | mei 24, 2023 | Nieuws

Op 29 mei 2023, dat is Tweede Pinksterdag, is er een nieuwe editie gepland van de Open Kerkendag. Nu niet alleen in Brabant of in Zeeland maar “uitgerold” over het gehele land zullen veel kerkgebouwen open zijn ter bezichtiging. De St.-Gertrudiskerk zal die dag geopend zijn aansluitend aan de viering van 11.00 uur.

De Open Kerkendag wordt georganiseerd door de stichting Open Kerkendag. De RK bisdommen werken samen met de Protestantse kerk en met enkele provinciale erfgoedorganisaties.

Zet je interieur te kijk

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken. Naast beelden en schilderijen is ook te denken aan instrumenten, liturgisch “vaatwerk”, doopvonten en dergelijke. Vaak is het gebouw zélf ook al een kunstwerk van buiten én van binnen. Maar de gebouwen huisvesten vaak het kloppende hart van geloofsgemeenschappen. Dat mag gezien worden. Vandaar het thema dit jaar “Zet je interieur te kijk”.

St.-Gertrudiskerk geopend

29 mei is de St.-Gertrudiskerk voor bezichtiging geopend na de stedelijke viering van 11.00 uur. Er is regelmatig informeel orgelspel door verschillende organisten, als omlijsting van de dag. De gidsen van SBM zijn beschikbaar om rondleidingen en informatie te bezorgen en er zal een stand zijn met informatie over de orgels van de kerk. Je hebt ook de kans de 183 treden van de Peperbus te beklimmen, voor een echte topervaring.

Ook de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk is die dag geopend. Kijk voor meer deelnemende kerken op www.openkerkendag.nl

Meer interessante berichten:

Lieve mensen!

Lieve mensen!

Als u dit leest, ben ik op pelgrimstocht naar Rome en Assisi. Ik hoop het Franciscusfeest te mogen vieren in Assisi dit jaar. Daarom wil ik nu stil staan bij deze bijzondere heilige.

Lees meer
Kom zondag naar de Lourdeskerk en vier mee!

Kom zondag naar de Lourdeskerk en vier mee!

Zondag 24 september om 10.00 uur is weer de TV Mis vanuit onze parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Kom naar onze kerk en vier mee op deze zondag. Zo kunnen we samen laten zien dat onze parochie een vitale parochie is!

Lees meer