Open Kerkendag

door | mei 24, 2023 | Nieuws

Op 29 mei 2023, dat is Tweede Pinksterdag, is er een nieuwe editie gepland van de Open Kerkendag. Nu niet alleen in Brabant of in Zeeland maar “uitgerold” over het gehele land zullen veel kerkgebouwen open zijn ter bezichtiging. De St.-Gertrudiskerk zal die dag geopend zijn aansluitend aan de viering van 11.00 uur.

De Open Kerkendag wordt georganiseerd door de stichting Open Kerkendag. De RK bisdommen werken samen met de Protestantse kerk en met enkele provinciale erfgoedorganisaties.

Zet je interieur te kijk

Het Nederlandse landschap staat bekend om de torenspitsen en kerken, maar wat schuilt er nu precies achter deze stenen façades? In de Nederlandse kerken is zóveel kunst en erfgoed te zien, dat je zonder overdrijving van musea kunt spreken. Naast beelden en schilderijen is ook te denken aan instrumenten, liturgisch “vaatwerk”, doopvonten en dergelijke. Vaak is het gebouw zélf ook al een kunstwerk van buiten én van binnen. Maar de gebouwen huisvesten vaak het kloppende hart van geloofsgemeenschappen. Dat mag gezien worden. Vandaar het thema dit jaar “Zet je interieur te kijk”.

St.-Gertrudiskerk geopend

29 mei is de St.-Gertrudiskerk voor bezichtiging geopend na de stedelijke viering van 11.00 uur. Er is regelmatig informeel orgelspel door verschillende organisten, als omlijsting van de dag. De gidsen van SBM zijn beschikbaar om rondleidingen en informatie te bezorgen en er zal een stand zijn met informatie over de orgels van de kerk. Je hebt ook de kans de 183 treden van de Peperbus te beklimmen, voor een echte topervaring.

Ook de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk is die dag geopend. Kijk voor meer deelnemende kerken op www.openkerkendag.nl

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer