Palmpasen en Pasen vieren voor families

door | mrt 21, 2023 | Kinderen, Nieuws | 0 Reacties

In het weekend van Palmzondag is er een familieviering en een KinderWoordDienst. Kinderen kunnen een Palmpaasstok maken. Op Stille Zaterdag is er een Paasspel voor families, waar het Paasverhaal tot leven komt door Bergse acteurs en actrices. Op Eerste Paasdag is er ook een KinderWoordDienst en op Tweede Paasdag een peuter-/kleuterviering.

In het weekend van Palmzondag is er op zaterdag 1 april om 17.00 uur een gezinsviering in de OLV van Lourdeskerk. Op Palmzondag 2 april is er in de viering van 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk een KinderWoordDienst over Palmpasen. We beginnen buiten om 9.15 uur bij de kiosk op het plein.
Alle kinderen in de basisschool-leeftijd mogen Palmpasen komen vieren met hun palmpaasstok. In de OLV van Lourdeskerk is er in de viering om 11.00 uur dan geen KinderWoordDienst.

Palmpaasstok maken

Op woensdag 29 maart maken we tussen 14.00 en 16.00 uur deze palmpaasstokken in het Praathuis in de OLV van Lourdeskerk. Wij zorgen voor alle benodigdheden. Graag aanmelden uiterlijk 27 maart 12.00 uur via het parochiecentrum (tel: 0164-233574, email: info@lievevrouweparochie.nl)

Paasspel "Brandde ons hart niet?"

Op Stille Zaterdag 8 april is er voor de kinderen van de basisscholen en hun (groot)ouders een Paasspel. Van 15.00 tot 16.00 uur in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat). We lopen samen door het Paasverhaal. Bergse acteurs en actrices spelen de leerlingen van Jezus. Toneelspel wisselen we af met opdrachten en liedjes. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

KinderWoordDienst en peuter-/kleuterviering

Op Eerste Paasdag 9 april is er tijdens de viering van 11.15 uur in OLV van Lourdeskerk een extra feestelijke KinderWoordDienst. Meld je, in verband met een verrassing, uiterlijk 4 april aan via het parochiecentrum (zie boven).

Op Tweede Paasdag, maandag 10 april, is om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk een peuter-/kleuterviering, met als thema “Pasen”, met paaseieren zoeken. Ingang Kerkstraat.

Meer interessante berichten:

KinderWoordDienst 16 juni 2024

KinderWoordDienst 16 juni 2024

Vind jij het ook zo lang duren tot de zomervakantie? Het is bijna zover, we moeten nog even geduld hebben. En precies daarover gaat het zondag 16 juni.

Lees meer
Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Poster jubileumviering 80e editie Maria Ommegang

Zondag 30 juni is de 80e editie van de Maria Ommegang. Dan is om 10.00 uur de jubileumviering in de St.-Gertrudiskerk. Lees hier hoe je ook zelf reclame kunt maken voor de viering en hoe je de poster kunt downloaden en printen.

Lees meer