Parochie voor gezinnen

door | sep 12, 2023 | Nieuws

De activiteiten voor kinderen en gezinnen gaan weer van start in de Lievevrouweparochie. De KinderWoordDienst is zelfs al begonnen. De Peuterkleutervieringen starten in november en binnenkort zijn we gastparochie voor een gezinsmiddag voor kinderen én ouders.
KinderWoordDienst

KWD flyer 2023 Afgelopen zondag was de eerste bijeenkomst van de KinderWoordDienst in de OLV van Lourdeskerk. Acht kinderen maakten met elkaar een prachtige vriendschapsslinger. Als teken van vriendschap met Jezus en met elkaar. De KWD is er voor kinderen van de basisschool, om de week. De eerstvolgende KWD is op zondag 8 oktober, omdat het 24 september weer televisiemis is. Download de flyer of neem hem mee uit de kerk en noteer alle data t/m Kerstmis in je agenda.

Peuter- kleutervieringen

De Peuter- kleutervieringen van Geef mij je hand beginnen weer in november. De eerste viering is op 5 november om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. “Geef mij je hand” heeft altijd dezelfde opbouw en is bedoeld voor kinderen van 0 t/m 7 jaar. De viering duurt ongeveer 30 minuten. Geef mij je hand is er ook op 17-12 en in 2024 op 7-1, 25-2, 1-4, 26-5 en 7-7.

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. “Van harte welkom op onze gezinsmiddag: we eten samen, maken een mooie wandeling en sluiten af met gebed. Voor ouders die dat willen is er gelegenheid voor extra gebedstijd en/of een gesprek met een priester. Ook ouders die alleen hun kinderen opvoeden zijn van harte welkom!

Het programma ziet er als volgt uit:
Rond 12.30 op zondagmiddag beginnen we met een American lunch – ieder neemt wat lekkers mee.
13.15 Vertrek naar het bos voor een wandeling (over begaanbare paden i.v.m. de kinderwagens).
15.30 Wat drinken/ijsje eten. Ouders kunnen nog even rustig bidden, de kinderen lekker spelen.
16.00 Afsluiting bij de Heer zelf: we zingen en bidden samen.
Rond 16.30 uur gaat ieder weer naar huis.

Zondag 8 oktober 2023 in de Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat, in Bergen op Zoom. Ga voor vragen/ aanmelden naar https://sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/gezinsmiddagen

 

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer