Parochieblad inZOOMen uitgebracht

by | Feb 25, 2021 | Nieuws | 0 comments

Lees het jongste nummer van inZOOMen digitaal, met informatie, verslag en aankondiging van activiteiten en een vooruitblik op Pasen.
Voorwoord

In het voorwoord van inZOOMen Jaargang 13 nr 2, schrijft Ton Segers namens de redactie: “Voor de derde keer op rij moeten we ons nieuwe nummer van inZOOMen introduceren in coronatijd. De pandemie heeft ons nog steeds stevig in de greep. In de redactievergadering spraken we al de hoop uit dat nummer 2 geen somber nummer zou worden. Daarvoor liepen we natuurlijk een dik risico gezien de moeilijke tijd waarin we nog steeds zitten.

Maar nee, zoals we al vaker mochten concluderen, wij zijn een dynamische, maar ook zeer vitale geloofsgemeenschap. Ondanks alle beperkingen bruist het toch van activiteiten, anders georganiseerd dan we zouden willen, maar toch. Daarvan krijgt u in dit nummer een ruim overzicht.

Vooruitblik op Pasen

“Het is dit jaar geen vastenavendfeest, gróóts gevierd  zoals we hier gewend zijn, maar op aswoensdag begint wel gewoon de vastentijd. Logisch dus dat de voorbereidingen op de Goede Week en Pasen uitgebreid aan bod komen. Pastoor Paul bereidt ons in het artikel “in de handen van mensen!”voor op de komende vastentijd, Goede Week en het Hoogfeest van Pasen. Opgenomen is ook een overzicht van de diensten in Goede Week en Pasen en natuurlijk leest u ook over de Vastenactie.

Diverse artikelen

“Zoals gebruikelijk zijn er weer een aantal informatieve artikelen. Het bestuur praat ons bij, een artikel over de RK Begraafplaats en een overzicht over onze parochie op internet.

En over vitaliteit gesproken! De jongeren komen in dit nummer uitgebreid aan bod. We krijgen een inkijkje in de bruisende activiteiten van de tienergroep , een bijdrage  over de eerste Heilige Communie en de voorbereidingen op en de toediening van het Vormsel.

Natuurlijk maken we ook weer uitgebreid kennis met een vrijwilliger. Speciale aandacht vragen we ook voor de vacaturebank. Vrijwilligers blijven immers voor onze parochie onmisbaar.

Kopij aanleveren

Vorig jaar konden we geen nummer 3 voor u samenstellen. Dat willen we nu wel doen, maar daarvoor vragen we uw medewerking. Als u een bijdrage levert, dan hebben wij die graag op uiterlijk 7 mei binnen op inzoomen@lievevrouweparochie.nl.”

Meer interessante berichten:

Handen schudden

Handen schudden

Gezond eten, op tijd uitrusten. En, je handen ontsmetten en maskers dragen. Op weg naar de dag dat ik Renske kan leren hoe ze handen moet schudden om zich voor te stellen!

read more
Ook vieringen St.-Gertrudiskerk live te volgen

Ook vieringen St.-Gertrudiskerk live te volgen

De vieringen in de OLV van Lourdeskerk zijn al vanaf december j.l. te volgen. Na een periode van testen is nu ook de installatie in de St.-Gertrudiskerk ingeregeld. Vanaf zondag 18 april kun je de vieringen live volgen.

read more
Kort parochienieuws week 15

Kort parochienieuws week 15

In dit bericht lees je de voorlopige opbrengst van de Paascollecte, de naam van de overledene en enkele activiteiten voor komende week.

read more