Parochieblad inZOOMen uitgebracht

door | feb 25, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Lees het jongste nummer van inZOOMen digitaal, met informatie, verslag en aankondiging van activiteiten en een vooruitblik op Pasen.
Voorwoord

In het voorwoord van inZOOMen Jaargang 13 nr 2, schrijft Ton Segers namens de redactie: “Voor de derde keer op rij moeten we ons nieuwe nummer van inZOOMen introduceren in coronatijd. De pandemie heeft ons nog steeds stevig in de greep. In de redactievergadering spraken we al de hoop uit dat nummer 2 geen somber nummer zou worden. Daarvoor liepen we natuurlijk een dik risico gezien de moeilijke tijd waarin we nog steeds zitten.

Maar nee, zoals we al vaker mochten concluderen, wij zijn een dynamische, maar ook zeer vitale geloofsgemeenschap. Ondanks alle beperkingen bruist het toch van activiteiten, anders georganiseerd dan we zouden willen, maar toch. Daarvan krijgt u in dit nummer een ruim overzicht.

Vooruitblik op Pasen

“Het is dit jaar geen vastenavendfeest, gróóts gevierd  zoals we hier gewend zijn, maar op aswoensdag begint wel gewoon de vastentijd. Logisch dus dat de voorbereidingen op de Goede Week en Pasen uitgebreid aan bod komen. Pastoor Paul bereidt ons in het artikel “in de handen van mensen!”voor op de komende vastentijd, Goede Week en het Hoogfeest van Pasen. Opgenomen is ook een overzicht van de diensten in Goede Week en Pasen en natuurlijk leest u ook over de Vastenactie.

Diverse artikelen

“Zoals gebruikelijk zijn er weer een aantal informatieve artikelen. Het bestuur praat ons bij, een artikel over de RK Begraafplaats en een overzicht over onze parochie op internet.

En over vitaliteit gesproken! De jongeren komen in dit nummer uitgebreid aan bod. We krijgen een inkijkje in de bruisende activiteiten van de tienergroep , een bijdrage  over de eerste Heilige Communie en de voorbereidingen op en de toediening van het Vormsel.

Natuurlijk maken we ook weer uitgebreid kennis met een vrijwilliger. Speciale aandacht vragen we ook voor de vacaturebank. Vrijwilligers blijven immers voor onze parochie onmisbaar.

Kopij aanleveren

Vorig jaar konden we geen nummer 3 voor u samenstellen. Dat willen we nu wel doen, maar daarvoor vragen we uw medewerking. Als u een bijdrage levert, dan hebben wij die graag op uiterlijk 7 mei binnen op inzoomen@lievevrouweparochie.nl.”

Lees het parochieblad inZOOMen hier: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2021/02/InZoomen-nr2-2021_.pdf

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer