Parochieblad van papier naar digitaal

door | sep 13, 2023 | Nieuws

Nadat het papieren parochieblad inZOOMen om financiële redenen moest stoppen, zijn enkele parochianen aan de slag gegaan: het is belangrijk om elkaar op de een of andere manier te blijven ontmoeten en zo met elkaar in contact te zijn. Vrij snel kwamen we tot de conclusie dat een digitaal blad een mooie vervanger voor het papieren blad inZOOMen kan zijn. Een blad dat ook tenminste vier keer per jaar met een bepaald thema verschijnt. Doe nu mee met de prijsvraag voor de naam voor het blad.

Een digitaal parochieblad betekent geen papier – en geen drukkosten. De enige kosten die gemaakt moeten worden, zijn de aanpassingen op de website. Deze moet omgebouwd en klaargemaakt worden voor de oproepen waarin staat dat het digitale parochieblad beschikbaar is. Ook kan het blad gearchiveerd worden, zodat iedereen te allen tijde het digitale parochieblad in kan kijken. Deze kosten zijn eenmalig en bedragen € 8.530,50.
Om te voorkomen dat er onnodige kosten worden gemaakt, zal het blad binnen de parochie niet op papier worden uitgeprint. Iedereen die iemand kent die belangstelling heeft voor het blad -en zelf geen computer heeft – zou die persoonlijk voor die persoon kunnen afdrukken.

Aanmelden voor het digitaal parochieblad

Heb je bij de enquête inZOOMen die vorig jaar werd gehouden ingevuld dat je het parochieblad digitaal wil ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt automatisch bericht met het nieuwe digitale parochieblad, telkens als dat verschijnt.
Heb je toentertijd niets ingevuld en wil je het digitaal parochieblad toch ontvangen? Geef dit aan met je naam en e-mailadres bij parochieblad@lievevrouweparochie.nl.

Draag je bij?
Zoals je hebt kunnen lezen gaat deze aanpassing niet voor niets. Ieder die dat wil, kan meehelpen de kosten te drukken door een bijdrage te storten op NL35 RABO 0106 0043 30 ten name van Lievevrouweparochie Bergen op Zoom onder vermelding van: bijdrage parochieblad. Bij voorbaat onze welgemeende dank.
Ieder ontvangt het digitaal parochieblad gratis. Bedrijven hebben de mogelijkheid een betaalde advertentie te plaatsen.

Nieuwe redactieleden gezocht

Een nieuw parochieblad vraagt om nieuwe ideeën. Daarom is de redactie op zoek naar nieuwe leden. Beheers je de Nederlandse taal goed? Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen van de parochie? Voel je je betrokken met de parochie? Schrijf je graag over je eigen geloof of ben je nieuwsgierig naar dat van anderen? Vind je het leuk om met ons te bepalen wat er geplaatst moet worden? Dan is er voor jou misschien een taak weggelegd om ons redactieteam te komen versterken. Je kunt je aanmelden bij lucievenmans@hotmail.com.

Prijsvraag voor een nieuwe naam

Een nieuw parochieblad is natuurlijk fijn maar leuker zou zijn als we daar een mooie, nieuwe naam voor hebben. Wie de meest treffende naam inlevert bij parochieblad@lievevrouweparochie.nl. kan van ons een leuke prijs ontvangen. De uiterste inleverdatum is 1 oktober 2023.
Wij zijn benieuwd uit hoeveel namen we mogen kiezen en wie de prijswinnaar zal worden. Het eerste nummer zal in het teken van Kerstmis staan en naar verwachting begin december uitkomen.

Vriendelijke groeten, Commissie Digitaal Parochieblad
Jan Foesenek, Fredi Hagedoorn, Astrid Halfhide, Anton Janssen, Lucie Venmans-den Braber

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer