Parochieblad van papier naar digitaal

door | sep 13, 2023 | Nieuws

Nadat het papieren parochieblad inZOOMen om financiële redenen moest stoppen, zijn enkele parochianen aan de slag gegaan: het is belangrijk om elkaar op de een of andere manier te blijven ontmoeten en zo met elkaar in contact te zijn. Vrij snel kwamen we tot de conclusie dat een digitaal blad een mooie vervanger voor het papieren blad inZOOMen kan zijn. Een blad dat ook tenminste vier keer per jaar met een bepaald thema verschijnt. Doe nu mee met de prijsvraag voor de naam voor het blad.

Een digitaal parochieblad betekent geen papier – en geen drukkosten. De enige kosten die gemaakt moeten worden, zijn de aanpassingen op de website. Deze moet omgebouwd en klaargemaakt worden voor de oproepen waarin staat dat het digitale parochieblad beschikbaar is. Ook kan het blad gearchiveerd worden, zodat iedereen te allen tijde het digitale parochieblad in kan kijken. Deze kosten zijn eenmalig en bedragen € 8.530,50.
Om te voorkomen dat er onnodige kosten worden gemaakt, zal het blad binnen de parochie niet op papier worden uitgeprint. Iedereen die iemand kent die belangstelling heeft voor het blad -en zelf geen computer heeft – zou die persoonlijk voor die persoon kunnen afdrukken.

Aanmelden voor het digitaal parochieblad

Heb je bij de enquête inZOOMen die vorig jaar werd gehouden ingevuld dat je het parochieblad digitaal wil ontvangen? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt automatisch bericht met het nieuwe digitale parochieblad, telkens als dat verschijnt.
Heb je toentertijd niets ingevuld en wil je het digitaal parochieblad toch ontvangen? Geef dit aan met je naam en e-mailadres bij parochieblad@lievevrouweparochie.nl.

Draag je bij?
Zoals je hebt kunnen lezen gaat deze aanpassing niet voor niets. Ieder die dat wil, kan meehelpen de kosten te drukken door een bijdrage te storten op NL35 RABO 0106 0043 30 ten name van Lievevrouweparochie Bergen op Zoom onder vermelding van: bijdrage parochieblad. Bij voorbaat onze welgemeende dank.
Ieder ontvangt het digitaal parochieblad gratis. Bedrijven hebben de mogelijkheid een betaalde advertentie te plaatsen.

Nieuwe redactieleden gezocht

Een nieuw parochieblad vraagt om nieuwe ideeën. Daarom is de redactie op zoek naar nieuwe leden. Beheers je de Nederlandse taal goed? Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen van de parochie? Voel je je betrokken met de parochie? Schrijf je graag over je eigen geloof of ben je nieuwsgierig naar dat van anderen? Vind je het leuk om met ons te bepalen wat er geplaatst moet worden? Dan is er voor jou misschien een taak weggelegd om ons redactieteam te komen versterken. Je kunt je aanmelden bij lucievenmans@hotmail.com.

Prijsvraag voor een nieuwe naam

Een nieuw parochieblad is natuurlijk fijn maar leuker zou zijn als we daar een mooie, nieuwe naam voor hebben. Wie de meest treffende naam inlevert bij parochieblad@lievevrouweparochie.nl. kan van ons een leuke prijs ontvangen. De uiterste inleverdatum is 1 oktober 2023.
Wij zijn benieuwd uit hoeveel namen we mogen kiezen en wie de prijswinnaar zal worden. Het eerste nummer zal in het teken van Kerstmis staan en naar verwachting begin december uitkomen.

Vriendelijke groeten, Commissie Digitaal Parochieblad
Jan Foesenek, Fredi Hagedoorn, Astrid Halfhide, Anton Janssen, Lucie Venmans-den Braber

Meer interessante berichten:

Gezinsmiddag op 8 oktober

Gezinsmiddag op 8 oktober

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda organiseert zondagmiddag 8 oktober samen met enkele ouders uit Bergen op Zoom een gezinsmiddag in de Sint Catharinakapel. De gezinsmiddag start na de zondagsviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waar ook KinderWoordDienst is.

Lees meer
Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer