Parochienieuws week 11

door | mrt 15, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

24 uur voor de Heer
Met de titel ‘Geef vrede Heer’ vindt van vrijdag 17 maart op zaterdag 18 maart het initiatief ‘24 uur voor de Heer’ plaats in het bisdom Breda. In 24 uur tijd zullen elf plaatsen in het Bisdom Breda elkaar afwisselen met eucharistische aanbidding. In Bergen op Zoom op vrijdag 17 maart van 20.00 – 24.00 uur in de St.-Gertrudiskerk met pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Om 20.00 uur beginnen we met een Eucharistieviering.
Seniorenvieringen
Dinsdag 21 maart Seniorenviering 14.30 uur in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk en woensdag 22 maart 14.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger in beide vieringen pastoor Paul Verbeek.
Première Paasfilm
Woensdag 22 maart komt om 12.00 uur de nieuwe Paasfilm online, onder de titel “Kom overeind!” (Zie foto) De film gaat over hoopvolle verhalen. De film zal te zien zijn op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm en wordt ook op Eerste Paasdag op ZuidWest TV uitgezonden.
Flyer Veertigdagentijd
Iedere woensdag zijn er activiteiten in de Veertigdagentijd, voor of na de Vastenmaaltijd. In de flyer kun je er alles over lezen. De andere activiteiten in de Veertigdagentijd en de vieringen in de Goede Week en met Pasen staan er ook in.
Parochie diaconie
Aankomende woensdag 22 maart om 19.30 uur gesprek over de diaconale activiteiten in onze parochie onder leiding van diaken Jan Foesenek. De diaconale werkgroepen zijn uitgenodigd, maar ook jij bent welkom. Voor de maaltijd om 18.00 uur ook welkom, maar dan wel even vooraf aanmelden.
Mensen onderweg
Woensdag 29 maart is er van 16.00 – 17.30 uur een bijeenkomst onder leiding van pastoor Paul Verbeek. Hij gaat in het Parochiecentrum in gesprek over “Mensen onderweg”, mensen die zijn gevlucht. En daarna de vastenmaaltijd, ook voor jou:
Vastenmaaltijd

Iedere woensdag om 18.00 uur de Vastenmaaltijd in het Parochiecentrum. Voor maximaal 25 personen wordt de tafel gedekt en kun je daarbij aanschuiven. Je bent van harte welkom vanaf 17.45 uur. De maaltijd begint met gebed en een korte bezinning. Aanmelden verplicht: telefonisch 233574 bij het Parochiecentrum of per mail corriehamers@home.nl. Met een vrijwillige bijdrage in de ‘vastenpot’ worden gemaakte onkosten betaald en het andere deel is voor de Vastenactie.
Lofprijs- en gebedsavond
Woensdag 22 maart Lofprijs- en gebedsavond om 19.30 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Voorlichtingsbijeenkomsten bisdombedevaart
Van 23 tot en met 28 oktober 2023 organiseert bisdom Breda een bedevaart, in de voetsporen van Bernardus van Clairvaux. Er zijn drie voorlichtingsbijeenkomsten. De dichtstbijzijnde voor ons is op: Donderdag 23 maart om 15.00 uur, Cuyperszaal van de Basiliek in Oudenbosch, Sint Annaplein 2
De twee andere bijeenkomsten zijn op maandag 20 maart om 19.30 uur, Michaëlkerk, Hooghout 67 in Breda en op donderdag 30 maart om 15.00 uur, Emmaüskerk, Alberdink Thijmstraat 2 in Terneuzen.
Meld je voor één van de drie bijeenkomsten aan via bisdombedevaart@bisdombreda.nl  Meer informatie over de reis lees je op bisdombedevaart.nl 
ReliVisie
Vrijdag 24 maart uitzending Relivisie om 10.00 uur op ZuidWestTV, vanuit de OLV van Lourdeskerk. Met diaken Anton Janssen, pastoor Paul Verbeek en muziek van Hans Dogge en Marion van Zunderd.
Rozenkransgebed
Zaterdag 25 maart om 17.00 uur Rozenkransgebed in de OLV van Lourdeskerk, in plaats van een reguliere viering. Het pastoraal team is afwezig vanwege de Missionaire Parochie conferentie in Veenendaal die dag.
Peuter-/kleuterviering verplaatst 
Zondag 26 maart Peuter-/kleuterviering om 09.30 uur in de OLV van Lourdeskerk met diaken Anton Janssen als voorganger. Thema “Lente/ op weg naar Pasen.” Deze viering is verplaatst van 19 naar 26 maart.
KinderWoordDienst
Zondag 26 maart om 11.00 uur in de viering in de OLV van Lourdeskerk.

Overleden

Donderdag 16 maart nemen we in de OLV van Lourdeskerk afscheid van Mark de Kramer. Hij overleed donderdag 9 maart op 51-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Doopviering

Zondag 19 maart is in de St.-Gertrudiskerk om 13.00 uur de doopviering van Jason de Crom.

Opbrengst

De opbrengst van de collecte van het mandje tijdens de TV-viering en GIVT op 5 maart was € 380,72. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer