Parochienieuws week 12

door | mrt 22, 2023 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

Première Paasfilm 
Vanaf woensdag 22 maart 12.00 uur staat de nieuwe Paasfilm online, onder de titel “Kom overeind!” De film gaat over hoopvolle verhalen. De film is te zien op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm
De film wordt op Eerste Paasdag om 10.00 uur op ZuidWest TV uitgezonden en daarna ieder uur herhaald.
Voorlichtingsbijeenkomsten bisdombedevaart
Van 23 tot en met 28 oktober 2023 organiseert bisdom Breda een bedevaart, in de voetsporen van Bernardus van Clairvaux. Er zijn nog twee voorlichtingsbijeenkomsten. De dichtstbijzijnde voor ons is op: Donderdag 23 maart om 15.00 uur, Cuyperszaal van de Basiliek in Oudenbosch, Sint Annaplein 2. De andere bijeenkomst is op donderdag 30 maart om 15.00 uur, Emmaüskerk, Alberdink Thijmstraat 2 in Terneuzen.
Meld je voor één van de bijeenkomsten aan via bisdombedevaart@bisdombreda.nl Meer informatie over de reis lees je op bisdombedevaart.nl
ReliVisie
Vrijdag 24 maart uitzending ReliVisie om 10.00 uur op ZuidWestTV, vanuit de OLV van Lourdeskerk. Met diaken Anton Janssen, pastoor Paul Verbeek en muziek van Hans Dogge en Marion van Zunderd.
Rozenkransgebed
Zaterdag 25 maart om 17.00 uur Rozenkransgebed in de OLV van Lourdeskerk, in plaats van een reguliere viering. Het pastoraal team is afwezig vanwege de Missionaire Parochie conferentie in Veenendaal die dag.
Peuter-/kleuterviering
Zondag 26 maart Peuter-/kleuterviering om 09.30 uur in de OLV van Lourdeskerk met diaken Anton Janssen als voorganger. Thema “Lente/op weg naar Pasen.”
KinderWoordDienst 
Zondag 26 maart om 11.00 uur in de viering in de OLV van Lourdeskerk.
Flyer Veertigdagentijd
Iedere woensdag zijn er activiteiten in de Veertigdagentijd, voor of na de Vastenmaaltijd. In de flyer kun je er alles over lezen. De andere activiteiten in de Veertigdagentijd en de vieringen in de Goede Week en met Pasen staan er ook in. Lees meer over de activiteit op woensdag 29 maart en de Vastenmaaltijd, elders op de website/ in de nieuwsbrief.
Palmpaasstok maken
Op woensdag 29 maart maken kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur een palmpaasstok in het Praathuis in de OLV van Lourdeskerk. Wij zorgen voor alle benodigdheden. Graag aanmelden uiterlijk 27 maart 12.00 uur via het parochiecentrum (tel: 0164-233574, email: info@lievevrouweparochie.nl)
Familieviering Palmzondag
Zaterdag 1 april Familieviering om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Neem je Palmpaasstok mee. Het Samenzangkoor verzorgt de zang.
Zin op Zaterdag
Zaterdag 1 april om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk met als thema ‘Dankbaar leven’: een spirituele oefening met Jan en Annemarie Verschoor. Geïnspireerd door benedictijner monnik Br. David Steindl-Rast kunnen we leren dat dankbaarheid je een gelukkiger mens maakt.
Palmzondag
De viering in de St.-Gertrudiskerk begint om 9.15 uur bij de Kiosk. Kinderen lopen in processie met hun Palmpaasstok. Er is voor hen een KinderWoordDienst tijdens deze viering. In de viering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk is er geen KinderWoordDienst.
Boeteviering
Dinsdag 4 april is de Boeteviering als voorbereiding op het Hoogfeest van Pasen in de St.-Gertrudiskerk om 19.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.
Vieringen met de Goede Week en Pasen
In de parochie organiseren we tal van vieringen en activiteiten in de Goede Week en met Pasen. In een folder staat alles overzichtelijk bij elkaar. Neem de folder mee vanuit de kerken of het Parochiecentrum, of download deze hier: www.lievevrouweparochie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Vieringen-en-activiteiten-Pasen-2023-folder.pdf
Geloofsfeest voor kinderen
Alle kinderen tussen 7 en 12 jaar zijn van harte uitgenodigd voor het Geloofsfeest op 15 april in Roosendaal. Met zoveel mogelijk kinderen willen we het Paasfeest nog eens vieren en meemaken wat er daarna gebeurde! In onze feesttent komt Matthijs mét zijn buikspreekpop Henkie. Dan gaan we zingen en dansen en op zoek naar de leerlingen die Jezus voor het eerst gezien hebben. ’s Middags gaan we in workshops aan de slag. Zo knutselen we bijvoorbeeld wat moois. Niet alleen om zelf te houden, maar ook voor anderen: leerlingen van Jezus delen uit! We sluiten af met een feestelijke eucharistieviering. Alle informatie en opgeven kan via sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/geloofsfeest-2023-jezus-leeft

Opbrengst

De opbrengst van de collecte van het mandje in beide kerken in het weekend van 11 en 12 maart was € 393,50 en de schaalcollecte voor de vastenactie samen met de Catharinakapel € 445,30. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Overleden

Maandag 27 maart is om 13.30 uur de uitvaart van Clazien van Wesel, weduwe van Piet Verbeek, in de OLV van Lourdeskerk. Voor aanvang van de uitvaartdienst gelegenheid tot afscheid nemen in de Lourdesgrot. Zij overleed op 21 maart op 93 jarige leeftijd.

Woensdag 29 maart is om 11.00 uur de uitvaart van Christ van den Boom in de OLV van Lourdeskerk. Hij was lange tijd organist van het Kerkkoor OLV van Lourdes.
Verdere informatie over die uitvaart volgt bij de mededelingen komend weekend in de kerken.

Meer interessante berichten:

Vieringen Goede Week en Pasen

Vieringen Goede Week en Pasen

De komende dagen zijn de speciale vieringen van de Goede Week en van Pasen. In onze kerken vieren we de laatste dagen van Jezus: Zijn leven, sterven en verrijzen. We nodigen jou en in het bijzonder alle families met kinderen, van harte uit om met ons mee te vieren. Bekijk hier de tijden en locaties van de vieringen.

Lees meer
Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Paasspel en peuter/kleuterkerk voor families met kinderen

Op paaszaterdag 30 maart is er een Paasspel voor families met kinderen. Jong én oud zijn welkom om mee te lopen door het Paasverhaal. Op Tweede Paasdag is er een peuter/kleuterviering met het Paasverhaal voor onze allerjongste parochianen. Aan het slot van die viering gaan we paaseieren zoeken. Kom ook en vier samen met je familie Pasen!

Lees meer