Parochienieuws week 18

door | mei 4, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Tienerweekend 6 & 7 mei
Tien tieners van tienergroep On the Move gaan vrijdag en zaterdag op weekend in Zeeland. Met spellen, bibliodrama, een uitstapje en een gebedsviering. Een mooie tijd voor gezelligheid en verdieping.
Caritascollecte in de OLV van Lourdeskerk
Op zaterdag 7 en zondag 8 mei is de tweede collecte in de vieringen van de OLV van Lourdeskerk bestemd voor Caritas. Deze collecte is afgelopen weekend al gehouden in de St.-Gertrudiskerk.
Alpha
Op donderdag 12 mei start een nieuwe Alpha in Bergen op Zoom. In tien bijeenkomsten is er een inleiding in het katholiek geloof. Met een maaltijd om elkaar te ontmoeten, een inleiding over een thema en gespreksgroepjes om na te praten. Meld je uiterlijk 5 mei aan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl Meer informatie over Alpha lees je in de folder of op de website.
Rozenkrans in de meimaand
Vanaf 11 mei wordt weer iedere woensdagavond om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de grot van de kerk van O.L.Vr. van Lourdes. Intenties kan men schrijven in het schrift achter in de kerk.
Lofprijs en gebedsavond
Woensdag 11 mei Lofprijs en Gebedsavond in de grot van de OLV Lourdeskerk aansluitend aan het rozenkransgebed.
Heiligverklaring Titus Brandsma
Paus Franciscus zal Titus Brandsma, karmeliet, op 15 mei 2022 heilig verklaren. De heiligverklaring zal plaatsvinden tijdens een plechtige Eucharistieviering in de Sint Pieter te Rome. In de weekendvieringen van 14 en 15 mei besteden we hier aandacht aan.
Peuter/Kleuterkerk
Zondag 15 mei Peuter/Kleuterkerk om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger diaken Jan Foesenek. Voor meer informatie, zie elders op de website/ in deze nieuwsbrief.
Koffie in de OLV van Lourdeskerk
Vanaf zondag 15 mei start de koffiegroep weer in de OLV van Lourdeskerk. We kunnen elkaar dan na afloop van de zondagsvieringen weer ontmoeten.
Aankondiging Zin op Zaterdag
Op zaterdag 4 juni 2022 is er weer een Zin op Zaterdag. Dit is een viering met als thema: “Heb het leven lief!” De uitnodiging hiervoor volgt op een later tijdstip. Aanstaande zaterdag 7 mei 2022 is er geen Zin op Zaterdag.

Overleden

Op donderdag 5 mei namen we afscheid van Ronald Hoogvliets op de RK Begraafplaats. Hij overleed op 27 april op 79 jarige leeftijd en woonde in Mariahove te Ossendrecht.

Doop

Zondag 8 mei is in de OLV van Lourdeskerk de doopviering van Rhodee Kok.

Opbrengsten

De collecte in het weekend van 23 en 24 april voor parochie, vicariaat en bisdom bracht € 470,15 op. Dank voor ieders bijdrage.

Meer interessante berichten:

29ste Jazzdienst

29ste Jazzdienst

Op zondag 12 juni swingt de St.-Gertrudiskerk als vanouds. De 29ste oecumenische Jazzdienst vindt dan plaats. Met goede muziek van Sarah-Jane en jazzband Rue D’Anvers.

Lees meer
The Passion Hemelvaart

The Passion Hemelvaart

Kijktip: op donderdagavond 26 mei is om 20.30 uur The Passion Hemelvaart te zien op NPO 1. De uitzending is een vervolg op The Passion, die jaarlijks op Witte Donderdag wordt uitgezonden.

Lees meer