Parochienieuws week 19

door | mei 11, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de Agenda

Noveen tot Titus Brandsma
Vanaf woensdag 11 mei bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. We bidden deze noveen in de dagen dat Pater Brandsma heilig verklaard zal worden. Ook in onze parochie besteden we hier extra aandacht aan. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – van de website worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.
Rozenkrans in de meimaand
Vanaf 11 mei wordt weer iedere woensdagavond om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de grot van de kerk van O.L.Vr. van Lourdes. Intenties kan men schrijven in het schrift achter in de kerk.
ReliVisie
13 mei is de uitzending van ReliVisie op ZuidWestTV vanuit de PKN Steenbergen met ds Ellen van Sluis en Fredi Hagedoorn. Er is een rondleiding door de kerk en een gesprek met een kerkelijk werker en een predikant in opleiding.
On the Move
Vrijdag 13 mei komen de tieners van On the Move samen in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk om 19.15 uur.
Heiligverklaring Titus Brandsma

Paus Franciscus zal Titus Brandsma, karmeliet, op 15 mei 2022 heilig verklaren. De heiligverklaring zal plaatsvinden tijdens een plechtige Eucharistieviering in de Sint Pieter te Rome.
Extra Caritascollecte voor wensambulance
In de weekendvieringen van zaterdag 14 en zondag 15 mei is er een tweede collecte van Caritas. De opbrengst is bestemd voor de Wensambulance. In de vieringen wordt dit doel verder toegelicht.
Peuter/Kleuterkerk

Zondag 15 mei Peuter/Kleuterkerk om 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk, met als thema “Maria”. Voorganger diaken Jan Foesenek.
Koffie in de OLV van Lourdeskerk
Vanaf zondag 15 mei herstart de koffiegroep in de OLV van Lourdeskerk. We kunnen elkaar dan na afloop van de zondagsvieringen weer ontmoeten.
Eerste H. Communie 22 mei, Kerktijden omgedraaid!
Zondag 22 mei ontvangen 12 kinderen in de Eucharistieviering van 11.00 uur de heilige Communie in de St.-Gertrudiskerk. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Let op: op deze dag is de zondagsviering in de OLV Lourdeskerk om 9.30 uur. De kerktijden draaien voor deze feestelijke gelegenheid om! Zondag 29 mei is deze feestelijke viering met communicanten om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.

Overig

Er zijn geen uitvaarten vanuit de Lievevrouweparochie te melden deze week. De opbrengst van de collectes volgt weer volgende week.

Meer interessante berichten:

KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer
Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En daar hoort de Jazzviering bij op zondag 4 juni om 12.00 uur. Nieuw dit jaar is de Jazz-brunch om 11.00 uur in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer