Parochienieuws week 20

door | mei 15, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Meimaand Mariamaand
In de meimaand zal iedere woensdag om 19.00 uur de Rozenkrans gebeden worden in de Lourdesgrot van de OLV van Lourdeskerk. Intenties kunnen geschreven worden in het schrift achter in de kerk.
Pinksterketen
In de aanloop naar Pinksteren is er een gebedsdienst op vrijdag 17 mei om 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk met voorgangers diaken Jan Foesenek en Joke Petermeijer. Samen op weg naar Pinksteren en we nodigen jou daarbij van harte uit.
Noveen tot de heilige pater Damiaan
Vanaf woensdag 15 mei 2024 bidden we de Noveen tot de heilige pater Damiaan van Molokai. Download de noveen hier of haal een gedrukt exemplaar op, op het parochiecentrum. Lees meer over de noveen en over pater Damiaan.
Magnificat fotowedstrijd
Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. Doe mee aan de fotowedstrijd voor de cover van het volgende nummer: stuur een staande foto in rond het thema ontmoeten. Inzenden o.v.v. naam fotograaf kan tot uiterlijk 17 mei bij parochieblad@magnificat.nl
On the Move
Vrijdag 17 mei bijeenkomst van de tieners in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk, van 19.15-21.00 uur, thema: Twijfelen.
Pinksteren
Op het Hoogfeest van Pinksteren vieren we dat de heilige Geest neerdaalt over de apostelen en over ons. We vieren de geboorte van de Christelijke kerk. De Eucharistievieringen zijn op zaterdag 18 mei 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. Op zondag 19 mei 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en om 11.15 uur in de OLV van Lourdeskerk.
KinderWoordDienst
In de viering van zondag 19 mei om 11.15 uur in de OLV van Lourdeskerk voor alle kinderen van de basisschool.
Tweede Pinksterdag
Op Tweede Pinksterdag vieren we sinds 2018 Heilige Maria, Moeder van de Kerk. De Eucharistieviering is om 11.00 uur in de Stadskerk van Sint-Gertrudis met als voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek.
Peuter-/Kleuterviering
Zondag 19 mei 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk Peuter-/Kleuterviering van “Geef mij je hand” voor kinderen van 0 t/m 7 jaar en hun families. Het thema is “Pinksteren”. Voorganger: pastor Fredi Hagedoorn.
Middaggebed
Woensdag 22 mei om 12.15 uur middaggebed met Eucharistische aanbidding in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Verdiep je geloof met de Leerlingavonden
In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom. Op 23 mei, 6 juni, 27 juni en 4 juli. Lees meer.
Eerste Heilige Communie
Zondag 26 mei viering van de Eerste Heilige Communie om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Jazzdienst
Zondag 26 mei om 12.00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Met chansonnière Tess Merlot en Jazzband The Red Jackets. Thema: Bergen’s Got Talent. Voorgangers Ds. Wim Lolkema en pastor Fredi Hagedoorn. In deze viering is er KinderWoordDienst.
Jazzbrunch
Voorafgaand aan de Jazzdienst om 11.00 uur een gratis brunch in de tuin van de St.-Gertrudiskerk. Bij slecht weer is de brunch in de tent op de Grote Markt. De brunch is gratis. Aanmelden vooraf via www.jazzboz.nl/brunch

Overleden

Dinsdag 14 mei namen we in het crematorium afscheid van Truus Roest, weduwe van Gerrit Klootwijk. Zij overleed woensdag 8 mei op 91-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Vormsel

Zaterdag 18 mei ontvangt tijdens de viering van 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk Silvia Catarina Silva Dias het H. Vormsel.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte in beide kerken in het weekend van 4 en 5 mei was voor parochie en bisdom € 423,02. De schaal voor de Caritas voor de minderbedeelden in Bergen op Zoom was € 462,30. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer