Parochienieuws week 20

door | mei 18, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Rozenkrans in de meimaand
Vanaf 11 mei wordt weer iedere woensdagavond om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de grot van de kerk van O.L.Vr. van Lourdes. Intenties kan men schrijven in het schrift achter in de kerk.
Vesperviering
Vrijdag 20 mei is er om 19.00 uur een vesperviering in de kerk van O.L.Vr. van Lourdes. Voorganger: pastoor Paul Verbeek.
Noveen Onze Lieve Vrouw van Altijdurende Bijstand
Vanaf vrijdag 20 mei bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Wij kunnen de bijstand van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand goed vragen in deze wereld die in brand staat met vele (oorlogs)conflicten. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.
Eerste H. Communie
Zondag 22 mei ontvangen 12 kinderen in de Eucharistieviering van 11.00 uur de heilige Communie in de St.-Gertrudiskerk. Voorgangers zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen.
Let op: op deze dag is de zondagsviering in de OLV Lourdeskerk om 09.30 uur. De kerktijden draaien voor deze feestelijke gelegenheid om! Zondag 29 mei is deze feestelijke viering met communicanten om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Lofprijs en gebedsavond
Woensdag 25 mei Lofprijs en Gebedsavond, aansluitend aan het rozenkransgebed in de grot van de OLV van Lourdeskerk.
Hemelvaart
Donderdag 26 mei vieren we de Hemelvaart van de Heer met een Eucharistieviering om 09.30 uur in de St.-Gertrudiskerk en om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Pinksterketen
In de week voorafgaand aan Pinksteren zijn er drie oecumenische gebedsdiensten om 19.00 uur op maandag 30 mei Martinuskerk in de dorpsstraat in Halsteren, op 1 juni in de OLV van Lourdeskerk en vrijdag 3 juni in de Protestantse kerk in de Dorpstraat in Ossendrecht. Het thema luidt: De Geest: onweerstaanbar in alle tijden.

Overleden & dopelingen

Deze week geen overledene(n) vanuit de parochie. In de St.-Gertrudiskerk was de doopviering van Jaylynn Swevels en in de OLV van Lourdeskerk van Joshua de Nijs en Björn Schepers.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte voor parochie, vicariaat en bisdom in het weekend van 30 april en 1 mei 2022 was € 425,15 en in het weekend van 7 en 8 mei 2022 € 425,15. De Caritascollecte bracht op 7 en 8 mei € 262,05 op. Hartelijk dank voor ieders bijdrage.

Rectificatie

Boven dit artikel staat de groepsfoto van de parochiële Lourdesbedevaart. In het tweede fotoverslag van die bedevaart stond de naam van één van de organisatoren verkeerd gespeld. Het moet zijn Olaf Rozendaal.

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang trekt weer

Maria Ommegang trekt weer

Zondag 26 juni trekt de Maria Ommegang weer door de stad. Dát de dankstoet aan Maria weer kan trekken is verheugend. Zo zetten we in Bergen op Zoom de traditie voort, die kapelaan Ooijens in 1943 in gang zette.

Lees meer
Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Woensdag 29 juni nodigen we ouders van basisschoolkinderen uit om met ons mee te denken en te dromen. Doel is om te komen tot een nieuw aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Lees meer