Parochienieuws week 22

door | mei 31, 2023 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

Noveen tot het heilig Hart van Jezus
Vanaf dinsdag 30 mei bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde. We bidden de noveen voor vrede in Oekraïne en in alle landen en gebieden op onze wereld waar oorlog is of een gewapend conflict.
De Noveen kan worden gedownload van de website of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.
Maria tentoonstelling
In de St.-Gertrudiskerk is een prachtige tentoonstelling te zien van Gastmaria’s. De beelden zijn door pastoor Paul Verbeek verzameld uit binnen- en buitenland. De tentoonstelling is te bezoeken rond vieringen, van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zondag van 13.00 tot 16.30 uur. (Donderdagochtend 1 juni is er geen openstelling)
Zin op Zaterdag
Zaterdag 3 juni 19.00 uur Zin op Zaterdag in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat), een viering rond het thema: ‘Zon en Schaduw’. We leven dagelijks met momenten van vreugde en verdriet, van boosheid en van blijdschap, van donker en van licht. En misschien kunnen we wel zeggen dat deze contrasten het leven ook boeiend en compleet maken. In de viering staan we stil bij deze ogenschijnlijke tegenstellingen en hoe een ieder van ons dit ervaart.
Eucharistieviering op TV
Zondag 4 juni wordt de mis rechtstreeks uitgezonden op NPO2 door de KRO-NCRV vanuit de OLV van Lourdeskerk om 10.00 uur. Voorganger pastoor Paul Verbeek en de muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het Kerkkoor OLV van Lourdes. Wees welkom om in de kerk mee te vieren.
De viering op zaterdag 3 juni 17.00 uur in de Lourdeskerk en de viering op zondag 4 juni om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk komen beide te vervallen.
Zondag voor diaconie
Zondag 4 juni is het in bisdom Breda Zondag voor Diaconie. De tweede collecte in de KRO-NCRV TV mis is daarom bestemd voor de diocesane Caritas.
Jazzviering

Zondag 4 juni om 12.00 uur in de St.-Gertrudiskerk mmv jazzband Mom’s Kitchen en gospel-band G-roots(zie foto). Voorafgaand is er om 11.00 een brunch in de tuin van de kerk. Opgave hiervoor via jazzboz.nl.
Leerling avond over Maria
Woensdag 15 juni Leerling Avond over Maria. Pastor Fredi Hagedoorn houdt een inleiding over de moeder van Jezus en haar betekenis voor ons vandaag. Daarna is er gesprek in groepjes. Voor ieder die zijn/ haar geloof wil verdiepen. In de St.-Catharinakapel, ingang Klaverstraat, 19.30 – 21.15 uur. Geef je vooraf op via info@lievevrouweparochie.nl of 0164-233574.
Extra deelnemers gezocht voor Maria Ommegang
Zondag 25 juni 2023 trekt de 79e Ommegang. Extra deelnemers zijn welkom. Er is voor iedereen een plekje: jong, oud, man of vrouw. Er zijn rollen met tekst en figurantenrollen. Je kunt je alleen aanmelden of met je hele gezin. Meld je aan via mariaommegang.nl, aanmelden@mariaommegang.nl of bij Hans Withagen: 06 – 1326 5859
Oproep voor de Voedselbank in Bergen op Zoom
In de OLV van Lourdeskerk en St.-Gertrudiskerk kun je houdbare levensmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke hygiëne schenken ten behoeve van de Voedselbank. Producten die hard nodig zijn: volkoren pasta, zilvervliesrijst, lang houdbare halfvolle melk, groenteconserven, soep in blik of zak, zonnebloem- of olijfolie, vis in blik, koffie of thee, couscous, havermout.
Vastenavendkoor
Een goede voorbereiding is het halve werk. We denken nu al na over de Vastenavendviering 2024. Daarom de volgende oproep: kun je goed zingen? Meld je alvast aan voor het Vastenavendprojectkoor. En ben je of ken je iemand die het koor als dirigent(e) zou kunnen leiden? Laat het ons weten! Meld je aan via het Parochiecentrum: info@lievevrouweparochie.nl

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte van het mandje in beide kerken in het weekend van 20 en 21 mei 2023 was € 452,76 en de schaalcollecte voor het project “De speelgoedkist” van de communicanten was in totaal € 690,75. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Doopviering

Zaterdag 27 mei trad Anneke Braat toe tot de katholieke kerk. Zij ontving het doopsel, de eerste heilige communie en het vormsel.

Huwelijk

Zaterdag 3 juni is om half 2 in de OLV van Lourdeskerk de huwelijksviering van Koen Goris en Anniek Trommelen.

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer