Parochienieuws week 23

door | jun 5, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie.
Uit de agenda

Bezoek de tentoonstelling Maria leeft!
Tot aan de Maria Ommegang op 30 juni kunt u de Maria tentoonstelling Maria Leeft in de St.-Gertrudiskerk bezoeken. Rond de zondagsviering of van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.30 uur en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.
Verdiep je geloof met de Leerlingavonden
Kom naar (één van de) Leerlingavonden op donderdag en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerlingavonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.
Let op: de volgorde van de thema’s en de locatie is aangepast t.o.v. eerdere berichtgeving.
Data & thema’s:
• 6 juni, thema Maria door pastor Fredi Hagedoorn
• 27 juni, thema Heiligen & Volksdevoties door diaken Anton Janssen
• 4 juli, thema Eucharistie door pastoor Paul Verbeek
Je bent welkom om alle avonden te bezoeken. Maar je kunt je ook aanmelden voor één thema. De Leerlingavonden zijn van 20.00 tot 21.45 uur in het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8. Laat vooraf weten dat je komt via info@lievevrouweparochie.nl en 0164-233574.
Magnificat
In de komende dagen ontvang je een e-mail met een nieuwe editie van het digitale parochieblad Magnificat. Het nieuwe nummer gaat over ont-moeten. Ontmoeten met elkaar, ontmoeten met God en ont-moeten tijdens de vakantie. Er is een prachtig interview met zuster Marie Cecile en betrokken parochianen die anderen bezoeken, komen aan het woord.
Iedereen die de digitale nieuwsbrief per e-mail ontvangt, krijgt Magnificat automatisch. Ben je nog geen abonnee? Meld je aan via www.lievevrouweparochie.nl/magnificat 
Afscheid dominee Wim Lolkema
Zondag 9 juni 10.00 uur in de Ontmoetingskerk zal ds Wim Lolkema afscheid nemen als dominee van de Protestantse Gemeente Bergen op Zoom. Hij gaat met emeritaat en zal als gastpredikant nog actief blijven. Vanuit de parochie onze dank voor de prettige samenwerking. We wensen hem alle goeds toe.
Oecumenisch Middaggebed
Woensdag 12 juni in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk.
Help mee poetsen voor de KRO NCRV mis in de St.-Gertrudiskerk
Wij gaan woensdagochtend 12 juni 9.30-12.00 uur een aantal zaken mooi oppoetsen, zittend aan een tafel in de St.-Gertrudiskerk. Wij willen dat alles er 23 juni met de TV-mis goed uitziet. Als je kunt helpen: heel graag!! Aanmelden via info@lievevrouweparochie.nl of 0164-233574.
Tuinfeest voor gezinnen
Zaterdag 22 juni is er een Tuinfeest voor gezinnen, tieners en jongeren van de Lievevrouweparochie van 14.00 – 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum. Kinderen krijgen via de verschillende werkgroepen de komende weken een uitnodiging, maar iedereen is welkom. De middag start met een tuinviering, er is spel en ontmoeting. Neem iets lekkers mee voor de picknick. Meer informatie: www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/tuinfeest. Meld je aan via tuinfeest2024@gmail.com of via de QR-code op de uitnodiging.
KRO NCRV TV mis
Zondag 23 juni is om 10.00 uur de rechtstreekse uitzending van de Eucharistieviering in de St.-Gertrudiskerk. Voorganger is pastoor Paul Verbeek en de muzikale ondersteuning van HMR olv Koert Damveld.
Hoogfeest HH Petrus en Paulus
Zaterdag 29 juni om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, met pastoor Paul Verbeek, diaken Jan Foesenek en muzikale ondersteuning door cantores. Petrus en Paulus zijn de grondleggers van de kerk, en horen bij de eerste getuigen van het geloof.
Vieringen in het weekend van de Maria Ommegang in de St.-Gertrudiskerk
Vrijdag 28 juni 19.00 uur Vesper in de Sacramentskapel, zaterdag 19.00 uur Vesper met aansluitend lezing over de geschiedenis van de Ommegang. Zondag 30 juni 10.00 uur Plechtige Eucharistieviering. Let op: de viering om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk vervalt die dag.
Maria Ommegang
De 80ste dankstoet voor Maria vertrekt om 15.00 uur vanaf het Markiezenhof, met als thema: “Ja, ik wil vrede”. Om 16.45 uur begint de afsluiting op de Grote Markt.

Voor jou gelezen
Opbrengsten

De opbrengst van de collecte in beide kerken in het weekend van 25 en 26 mei was voor parochie en bisdom € 539,76. De schaal bij de Eerste Communicanten voor de speelgoedkist € 371,90 en de opbrengst tijdens de Jazzdienst voor Stichting Leergeld € 363,44. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

 

Meer interessante berichten:

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Tuinfeest voor gezinnen en jongeren

Hebben jullie je al aangemeld voor het tuinfeest van aanstaande zaterdag 22 juni? Het wordt een leuke middag met sport en spel, met dans en wat lekkers, en een leuke kinderviering. Van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum.

Lees meer
KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

KRO NCRV mis vanuit de St.-Gertrudiskerk

Zondag 23 juni wordt de eucharistieviering vanuit de St.-Gertrudiskerk om 10.00 uur live uitgezonden door KRO NCRV op NPO 2. Voorganger is pastoor Paul Verbeek, HMR ondersteunt de liturgie met zang en muziek. Ieder is van harte welkom om in de kerk mee te vieren. De overige vieringen dit weekend vervallen.

Lees meer