Parochienieuws week 24

door | jun 15, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie. Met dit weekend de zaterdagviering in de St.-Catharinakapel en op zondag de KRO TV-mis, die om 10.00 uur begint.
Uit de agenda

Komend weekend: aangepaste vieringen!
Op zaterdag 18 juni is de Eucharistieviering om 17.00 uur in de Sint Catharinakapel (ingang Klaverstraat) met als voorganger pastoor Paul Verbeek. In de OLV van Lourdeskerk en St.-Gertrudiskerk is er op zaterdag GEEN viering om 17.00 uur.
Zondag 19 juni om 10.00 uur wordt de Eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk rechtstreeks uitgezonden op de TV. De voorganger zal zijn pastoor Paul Verbeek en de LieveVrouweCantorij zorgt voor de muzikale ondersteuning. De kerktijd is die ochtend dus aangepast!
Zondag 19 juni is er ook een viering van Woord, Gebed en Communie om 09.30 uur in de St.-Gertrudiskerk, met diaken Anton Janssen. In de Sint Catharinakapel is er die ochtend geen viering.

Gast Maria’s
In de maand juni is er in de St.-Gertrudiskerk de tentoonstelling van gast Maria beelden. De Maria’s worden getoond ter voorbereiding op de Ommegang. De tentoonstelling is tijdens openingsuren van de kerk te bezoeken (rond de vieringen en dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.30 uur en op zondag van 13.00-16.30 uur).
Noveen: “Een nieuwe Belofte”
Met ingang van donderdag 16 juni 2022 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie in relatie tot de Maria Ommegang op 26 juni 2022. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met maandag 27 juni 2022. Deze noveen kan worden gedownload op onze website, maar is – in prachtige druk – ook te koop voor slechts € 5,00 in het Parochiecentrum. Voor iedereen die zich verbonden weet met de Maria Ommegang is dit een echt collectors item. Van harte bij u aanbevolen!
Gezinsviering Lepelstraat
In Lepelstraat is op 18 juni om 19.00 uur een gezinsviering, ter afsluiting van de Antoniusnoveen. Voorganger: pastoor Paul Verbeek in de Antonius van Paduakerk, Kerkstraat 53, Lepelstraat.
Sacramentsprocessie Kwadendamme
Zondagmiddag 19 juni is de Sacramentsprocessie in Kwadendamme. Om 14.00 uur is het Lof, met daarna de processie, een eucharistieviering en een gezellig samenzijn ter afsluiting. Zie: www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/sacramentsprocessie-kwadendamme/
Vesper
Vrijdag 24 juni Vesper om 19.00 uur in de Sacramentskapel met voorganger pastoor Paul Verbeek. Ingang aan de Grote Markt.
On the Move
Aansluitend aan de vesper start de tieneravond van On the Move. Deze keer in de St.-Gertrudiskerk, over Maria.
Maria Ommegang
Zaterdag 25 juni Vesper om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Ingang aan de Grote Markt. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Zondag 10.00 uur Eucharistieviering in de St.-Gertrudiskerk, met pastoor Paul Verbeek, diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn. Die dag is er geen viering in de OLV van Lourdeskerk. Om 15.00 uur trekt vanuit het Markiezenhof de Maria Ommegang door de stad (zie foto, van Dick Vermaas). De afsluiting is om 17.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Bij alle vieringen bent u/ ben jij van harte welkom.
Barbecue voor tieners en jongeren
Na de Ommegang is er een barbecue voor tieners en jongeren van bisdom Rotterdam en bisdom Breda. Ben je tussen 15 en 35 jaar? Dan ben je uitgenodigd om aan te schuiven in Eigen Haard (Pieter Breugelstraat 23), de barbecue duurt tot 20.00 uur. De barbecue is gratis, graag uiterlijk vrijdag 24 juni 11.00 uur aanmelden: fredihagedoorn@lievevevrouweparochie.nl

Proficiat

De Lievevrouweparochie feliciteert streekomroep ZuidWest van harte, omdat zij Streekomroep van het Jaar zijn geworden. Een mooie beloning voor hun harde werk. Lees meer over de prijs en de uitreiking op de website van ZuidWest Update.

Overleden

Maandag 13 juni namen we in de aula te Breda afscheid van Nellie Hessels. Zij overleed zaterdag 4 juni op 67-jarige leeftijd en woonde in Breda.

Opbrengsten

De collecte voor parochie, vicariaat en bisdom bracht 4 en 5 juni € 725,15 op. De schaalcollecte voor de Nederlandse Missionarissen werd met € 595,13 gevuld. Bedankt voor ieders bijdrage.

Meer interessante berichten:

Maria Ommegang trekt weer

Maria Ommegang trekt weer

Zondag 26 juni trekt de Maria Ommegang weer door de stad. Dát de dankstoet aan Maria weer kan trekken is verheugend. Zo zetten we in Bergen op Zoom de traditie voort, die kapelaan Ooijens in 1943 in gang zette.

Lees meer
Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Nadenken over een aanbod voor gezinnen

Woensdag 29 juni nodigen we ouders van basisschoolkinderen uit om met ons mee te denken en te dromen. Doel is om te komen tot een nieuw aanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Lees meer