Parochienieuws week 25

door | jun 22, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Gast Maria’s
In de maand juni is er in de St.-Gertrudiskerk de tentoonstelling van gast Maria beelden. De Maria’s worden getoond ter voorbereiding op de Ommegang. De tentoonstelling is tijdens openingsuren van de kerk te bezoeken (rond de vieringen en dinsdag t/m zaterdag van 10.00-16.30 uur en op zondag van 13.00-16.30 uur).
Noveen: “Een nieuwe Belofte”
Met ingang van donderdag 16 juni 2022 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie in relatie tot de Maria Ommegang op 26 juni 2022. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met maandag 27 juni 2022. Deze noveen kan worden gedownload op onze website, maar is – in prachtige druk – ook te koop voor slechts € 5,00 in het Parochiecentrum. Voor iedereen die zich verbonden weet met de Maria Ommegang is dit een echt collectors item. Van harte bij u aanbevolen!
ReliVisie
Vrijdag 24 juni uitzending op ZuidWest TV, vanuit Oud Vossemeer. Met gesprekken met pastor Lenie Robijn over het evangelie, Hans Withagen over de Ommegang en Paul Verbeek over Maria Magdalena.
Vesper
Vrijdag 24 juni Vesper om 19.00 uur in de Sacramentskapel met voorganger pastoor Paul Verbeek. Ingang aan de Grote Markt.
Opening mantel tentoonstelling
Vrijdag 24 juni na de vesper wordt een tentoonstelling van mantels van de Madonna geopend in een zijkapel van de St.-Gertrudiskerk.
De mantels zijn gemaakt, voor de periodes in het kerkelijk jaar, door Ward Warmoeskerken.
On the Move
Aansluitend aan de vesper start de tieneravond van On the Move. Deze keer in de St.-Gertrudiskerk, over Maria.
Maria Ommegang
Zaterdag 25 juni Vesper om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Ingang aan de Grote Markt. Voorgangers pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen. Zondag 10.00 uur Eucharistieviering in de St.-Gertrudiskerk, met pastoor Paul Verbeek, diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn. Die dag is er geen viering in de OLV van Lourdeskerk. Om 15.00 uur trekt vanuit het Markiezenhof de Maria Ommegang door de stad. De afsluiting is om 17.00 uur in de St.-Gertrudiskerk. Bij alle vieringen bent u/ ben jij van harte welkom.
Zin op Zaterdag
We kunnen terugkijken op een mooie en sfeervolle viering van 10 juni 2022 met als thema: Heb het leven lief!
In juli en augustus is er geen Zin op Zaterdag. In augustus informeren we over het programma voor het najaar 2022.
PeuterKleuterviering
Zondag 3 juli PeuterKleuterviering 09.30 uur in de OLV van Lourdeskerk met voorganger diaken Anton Janssen.
Slotgezinsviering
Zondag 3 juli om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk is er een feestelijke gezinsviering, met als thema “Vakantie”. Pastoor Paul Verbeek en diaken Anton Janssen gaan voor, het Samenzangkoor zingt.
Appgroep met nieuws voor gezinnen
Wil je op de hoogte blijven van het parochiële nieuws voor gezinnen via WhatsApp? Diaken Anton Janssen en pastor Fredi Hagedoorn hebben een WhatsAppgroep gemaakt, waarin zij dit nieuws versturen. Meld je aan: 06-27420542
Stream Team
Voor beide kerken zijn we op zoek naar uitbreiding van ons Stream Team. Interesse? Neem contact op met het Parochiebureau.

Overleden

Maandag 20 juni was de auladienst voor Harry Moelker. Hij overleed dinsdag 14 juni op 74-jarige leeftijd en woonde in de Koningin Sophiastraat.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte in het weekend van 11 en 12 juni 2022:
In de OLV van Lourdeskerk het mandje en het web € 351,17 en in de St.-Gertrudiskerk de collecte van de jazzviering voor de onkosten en de Hospice in Bergen op Zoom € 695,21.
Bedankt voor ieders bijdrage.

Meer interessante berichten:

KRO NCRV TV mis op 4 juni

KRO NCRV TV mis op 4 juni

Op het feest van H. Drie-eenheid wordt de Eucharistieviering vanuit de Parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes live uitgezonden. De uitzending is te zien op de zender NPO2 om 10.00 uur. Ieder is van harte welkom om de viering in de kerk mee te vieren.

Lees meer
Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Jazzviering ‘Van mineur naar majeur’ op 4 juni

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En daar hoort de Jazzviering bij op zondag 4 juni om 12.00 uur. Nieuw dit jaar is de Jazz-brunch om 11.00 uur in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer