Parochienieuws week 25

door | jun 19, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Bezoek de tentoonstelling “Maria leeft!”
Tot aan de Maria Ommegang op 30 juni kunt je de Maria tentoonstelling “Maria leeft!” in de St.-Gertrudiskerk bezoeken (zie foto). Rond de zondagsviering of van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.30 uur en zondagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur.
Magnificat
Bekijk de laatste editie van het digitale parochieblad Magnificat op www.lievevrouweparochie.nl/magnificat. Daar kun je je ook aanmelden als abonnee.
Verdiep je geloof met de Leerlingavonden
Kom naar (één van de) Leerlingavonden op donderdag en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerlingavonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Data & thema’s: 27 juni, thema Heiligen & Volksdevoties door diaken Anton Janssen en 4 juli, thema Eucharistie door pastoor Paul Verbeek. De Leerlingavonden zijn van 20.00 tot 21.45 uur in het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8. Graag opgeven via info@lievevrouweparochie.nl en 0164-233574.
Slotbarbecue tieners
Vrijdag 21 juni in de tuin van het Parochiecentrum. Tieners van On the Move sluiten het jaar af met een barbecue en kijken aansluitend naar het EK Voetbal op een groot scherm.
Tuinfeest voor gezinnen
Zaterdag 22 juni is er een Tuinfeest voor gezinnen, tieners en jongeren van de Lievevrouweparochie van 14.00 – 17.00 uur in de tuin van het Parochiecentrum. Kinderen krijgen via de verschillende werkgroepen de komende weken een uitnodiging, maar iedereen is welkom. De middag start met een tuinviering, er is spel en ontmoeting. Neem iets lekkers mee voor de picknick. Meer informatie: www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/tuinfeest. Meld je aan via tuinfeest2024@gmail.com of via de QR-code op de uitnodiging.
KRO-NCRV TV Mis
Zondag 23 juni is om 10.00 uur de rechtstreekse uitzending op NPO 2 van de Eucharistieviering in de St.-Gertrudiskerk. Voorganger is pastoor Paul Verbeek met de muzikale ondersteuning van HMR olv Koert Damveld.
Uitzending ReliVisie
Vrijdag 28 juni komt ReliVisie vanuit de St.-Gertrudiskerk in Bergen op Zoom, om 10.00 uur op ZuidWest TV. In deze slotuitzending voor de zomervakantie bezoeken we met pastoor Paul Verbeek de Maria tentoonstelling. Er is een afscheidsinterview met diaken Anton Janssen en doopleerling Mitch van der Zande vertelt waarom hij wil toetreden tot de katholieke kerk. De muziek wordt verzorgd door Gerard Akkermans, Biene van den Bergh en organist Hans Dogge. De uitzending wordt die dag ieder uur herhaald.
Hoogfeest HH. Petrus en Paulus
Zaterdag 29 juni om 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, met pastoor Paul Verbeek, diaken Jan Foesenek en muzikale ondersteuning door cantores. Petrus en Paulus zijn de grondleggers van de kerk, en horen bij de eerste getuigen van het geloof.
Vieringen in het weekend van de Maria Ommegang in de St.-Gertrudiskerk
Vrijdag 28 juni 19.00 uur Vesper in de Sacramentskapel, zaterdag 19.00 uur Vesper met aansluitend lezing over de geschiedenis van de Ommegang. Zondag 30 juni 10.00 uur Plechtige Eucharistieviering. Let op: de viering om 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk vervalt die dag.
Maria Ommegang
De 80ste dankstoet voor Maria vertrekt om 15.00 uur vanaf het Markiezenhof, met als thema: “Ja, ik wil vrede”. Om 16.45 uur begint de afsluiting op de Grote Markt leidend naar een korte viering in de St.-Gertrudiskerk.
Afscheid diaken Anton Janssen
Zondag 7 juli om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk is er een feestelijke eucharistieviering in de OLV van Lourdeskerk, waarin we afscheid nemen van diaken Anton Janssen. Hij heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Rucphen en Zundert. Na afloop is er gelegenheid Anton en zijn echtgenote Inge te ontmoeten en hen alle goeds toe te wensen. De overige vieringen dat weekend vervallen.

Opbrengst

De opbrengst van de collecte in beide kerken in het weekend van 8 en 9 juni voor parochie en bisdom was € 509,75. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer