Parochienieuws week 27

door | jul 3, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie

Leerlingavond over eucharistie
Kom naar de laatste Leerlingavond op donderdag 4 juli met als thema Eucharistie. Pastoor Paul Verbeek verzorgt de inleiding, daarna is er alle ruimte voor gesprek en uitwisseling. Van 20.00 tot 21.45 uur in het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8. Graag opgeven via info@lievevrouweparochie.nl en 0164-233574.
Wandelconcert St.-Gertrudiskerk
Zaterdag 6 juli 13.15 tot ongeveer 14.00 uur, inloopconcert in de St.-Gertrudiskerk door organist Stephan van de Wijgert (Amsterdam). Ingang Grote Markt. Er zijn ook wandelconcerten op 13 juli door Jos Vogel (Vlissingen) m.m.v. Esra Jonckman, blokfluit. Op 10 augustus is Emmanuel van Kerckhoven uit Antwerpen de organist en op 17 augustus is de laatste orgelbespeling van het zomerseizoen door Sander van den Houten uit Den Haag.
Afscheid diaken Anton Janssen
Zondag 7 juli nemen we afscheid van diaken Anton Janssen in de Eucharistieviering om 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk, waarin het pastoresteam voorgaat. Diaken Anton heeft per 1 juli een nieuwe benoeming aanvaard in de parochies van Rucphen en Zundert. De vieringen op zaterdag 17.00 uur in de OLV van Lourdeskerk en zondag om 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk komen te vervallen. De tweede collecte is bestemd voor het pastoraat voor jonge gezinnen in de Lievevrouweparochie.
KinderWoordDienst
In de viering van 10.00 uur in de OLV van Lourdeskerk is er KinderWoordDienst voor alle kinderen van de basisschool.
Rouw en Verlies
Zondag 7 juli vanaf 15.00 uur ‘Rouw en Verlies’ met viering en samenkomst in de tuin van het parochiecentrum (Burg. Stulemeijerlaan 8) met als thema ‘Samen delen’ met voorganger diaken Jan Foesenek.
Middaggebed
Woensdag 10 juli Middaggebed om 12.15 uur in de Sacramentskapel van de St. Gertrudiskerk (ingang Grote Markt).
Feestdag Marie Adolphine
Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd in Ossendrecht. Om 9.00 uur vertrekt de stille gebedstocht vanaf de Adolphine-kapel. Om 10.00 uur start de processie door de kern van Ossendrecht. Aansluitend om 11.00 uur wordt er een eucharistieviering gehouden in de Sint Gertrudis kerk. Hierna is het mogelijk om in de tuin van de pastorie een kopje koffie of thee met een broodje te nuttigen.
Verjaardag pastoor Paul Verbeek
Dinsdag 16 juli is pastoor Paul Verbeek jarig. Hij viert zijn verjaardag in de tuin van het Parochiecentrum vanaf 17.45 uur. Wie friet mee wil eten, meldt zich van te voren aan via info@lievevrouweparochie.nl of 0164-233574.
Vesper
Vrijdag 19 juli 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Foto: Maria Ommegang 2024, door Koert Bastianen

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer