Parochienieuws week 28

door | jul 10, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Wandelconcert St.-Gertrudiskerk
Zaterdag 13 juli 13.15 tot ongeveer 14.00 uur, inloopconcert in de St.-Gertrudiskerk door Jos Vogel (Vlissingen) m.m.v. Esra Jonckman, blokfluit. Ingang Grote Markt. Er is ook een wandelconcert op 10 augustus, met Emmanuel van Kerckhoven uit Antwerpen. Op 17 augustus is de laatste orgelbespeling van het zomerseizoen door Sander van den Houten uit Den Haag.
Feestdag Marie Adolphine
Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd in Ossendrecht. Om 9.00 uur vertrekt de stille gebedstocht vanaf de Adolphine-kapel. Om 10.00 uur start de processie door de kern van Ossendrecht. Aansluitend om 11.00 uur wordt er een Eucharistieviering gehouden in de Sint Gertrudis kerk aldaar. Hierna is het mogelijk om in de tuin van de pastorie een kopje koffie of thee met een broodje te nuttigen.
Verjaardag pastoor Paul Verbeek
Dinsdag 16 juli is pastoor Paul Verbeek jarig. Hij viert zijn verjaardag in de tuin van het Parochiecentrum vanaf 17.45 uur. Wie friet mee wil eten, meldt zich van te voren aan via info@lievevrouweparochie.nl of 0164-233574.
Vesper Middaggebed
Vrijdag 19 juli 19.00 uur Vesper in de OLV van Lourdeskerk. Voorganger pastoor Paul Verbeek.
Middaggebed
Woensdag 24 juni middaggebed in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk, met eucharistische aanbidding. Voorganger pastoor Paul Verbeek.

Doop

Zondag 7 juli is in de OLV van Lourdeskerk Jonah Goris gedoopt.

Opbrengsten

De opbrengst van de collecte in beide kerken voor parochie en bisdom was:

  • in het weekend van 15 en 16 juni € 416,30, 22
  • zondag 23 juni € 402,90
  • in het weekend van 29 en 30 juni € 698,75

De tweede collecte voor de Maria Ommegang bracht op 30 juni € 899,75 op.
Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Foto van het afscheid van diaken Anton Janssen, gemaakt door Elma Bastianen-Luijks.

Meer interessante berichten:

Afscheid diaken Anton Janssen

Afscheid diaken Anton Janssen

Zondag 7 juli namen we in een goed gevulde kerk afscheid van diaken Anton Janssen en zijn vrouw Inge Meijer. Diaken Anton heeft een nieuwe opdracht aanvaard in de parochies van Zundert en Rucphen.

Lees meer
Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer
Verjaardag pastoor Paul Verbeek

Verjaardag pastoor Paul Verbeek

Dinsdag 16 juli is pastoor Paul Verbeek jarig. Hij viert zijn verjaardag in de tuin van het Parochiecentrum vanaf 17.45 uur. Je bent heel welkom om hem te komen feliciteren! Paul trakteert op een frietje. Als je mee wil eten, vinden we het fijn als je je even aanmeldt.

Lees meer