Parochienieuws week 29

door | jul 20, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Paulusnoveen
Met ingang van 16 juli 2022 bidden we de Paulusnoveen, die door de toenmalige bisschop van Breda mgr. Van den Hende is samengesteld. Je kunt deze Noveen downloaden van de website of een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum.
LievevrouweFair
Op zaterdag 3 en zondag 4 september is iedereen (wel of niet parochiaan) van harte welkom voor een uitgebreide editie van de LievevrouweFair. Daar worden onder andere devotionalia verkocht (zie foto). Op zaterdag is de pastorietuin open van 14.00 – 16.00 uur en op zondag van 12.30 – 16.30 uur. De data die vorige week in de nieuwsbrief stonden, klopten dus per ongeluk niet.
Vacatures: LievevrouweFair & Parochieraad
Je kunt je aansluiten bij de organisatie van de LievevrouweFair en/of meedenken in de Parochieraad. Elders op de website/ in de nieuwsbrief lees je er meer over. Reageren kan via het Parochiecentrum.
Orgelbespelingen op zaterdagmiddag
Zaterdagmiddag “wandelconcert”, orgelbespelingen in de St.-Gertrudiskerk van 13.15 uur tot 14.00 uur. De toegang is vrij. In alle rust op een zitplaats naar keuze, of tijd nemend de kerk met zijn inventaris rondwandelend bekijken of een tentoonstelling bezoekend kunt u genieten van orgelspel. Komende weken uit het land diverse bekende organisten. Achtereenvolgens: 23 juli Matteo Imbruno (Amsterdam), 30 juli Ton van Eck (Haarlem), 6 augustus Margreeth de Jong (Middelburg), 13 augustus Corné Jopse (Sint-Maartensdijk). Hartelijk welkom!
Gezinsdag aan Zee
Zaterdag 23 juli organiseert het Sint Franciscuscentrum een gezinsdag in Cadzand-Bad. Er is een workshop voor ouders, een tienerprogramma en een uitstapje voor kinderen naar een boerderij. Samen eten, naar het strand en eucharistie vieren. Kijk op sintfranciscuscentrum.nl/gezinspastoraat/gezinsdag-23-juli-2022
Nieuwsbrief in de vakantie
De nieuwsbrief zal ook in de zomervakantie wekelijks verschijnen. Omdat er minder activiteiten zijn, even met minder artikelen.
KRO mis op 7 augustus
Op zondag 7 augustus is de mis in de OLV van Lourdeskerk om 10.00 uur. De kerktijd is dus aangepast! Deze mis wordt rechtstreeks uitgezonden door de KRO. Voorafgaand hieraan wordt een geloofsgesprek met pastor Fredi Hagedoorn over de Maria Ommegang uitgezonden.
Geen viering op 6 augustus
Vanwege de voorbereidingen voor de KRO mis vervalt de zaterdagviering van 17.00 uur op 6 augustus.

Overleden

Deze week zijn er geen overledenen vanuit de parochie.

Collectes

De opbrengst van de collecte in het weekend van 2 en 3 juli 2022: mandje € 457,06 en de schaal voor de Caritas € 309,15.
De opbrengst van de collecte in het weekend van 9 en 10 juli 2022 was € 466,70.
Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Dopen

Zondag 24 juli wordt in de St.-Gertrudiskerk om 13.00 uur Jason Akbayir en om 14.00 uur Sam Jochems gedoopt.

Meer interessante berichten:

Lieve mensen!

Lieve mensen!

Als u dit leest, ben ik op pelgrimstocht naar Rome en Assisi. Ik hoop het Franciscusfeest te mogen vieren in Assisi dit jaar. Daarom wil ik nu stil staan bij deze bijzondere heilige.

Lees meer
Kom zondag naar de Lourdeskerk en vier mee!

Kom zondag naar de Lourdeskerk en vier mee!

Zondag 24 september om 10.00 uur is weer de TV Mis vanuit onze parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Kom naar onze kerk en vier mee op deze zondag. Zo kunnen we samen laten zien dat onze parochie een vitale parochie is!

Lees meer