Parochienieuws week 33

door | aug 17, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Noveen “Een nieuwe Belofte”
Met ingang van vrijdag 12 augustus 2022 wordt de Noveen “Een nieuwe Belofte” gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met dinsdag 23 augustus 2022. Midden in deze periode valt het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus. Deze noveen kan worden gedownload op onze website, maar is – in prachtige druk – ook te koop voor slechts € 5,00 in het Parochiecentrum, Stulemeijerlaan 8. Voor iedereen die zich verbonden weet met
de Maria Ommegang is dit een echt collectors item. Van harte bij u aanbevolen!
H. Bernardus
Te Ulicoten is er van 20 t/m 27 augustus 2022 octaaf H. Bernardus. Zie voor meer informatie de poster in de kerk of op de website van parochie-Ulicoten.
Caritas collecte voor MIVA
In het weekend van 27 en 28 augustus is de caritascollecte voor MIVA (Stichting Missie Verkeersmiddelen Actie). Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor een project in Tanzania. Men wil daar hulpverlener Geofrey helpen aan een nieuwe auto, zodat hij met dit vervoersmiddel de bewoners in de binnenlanden kan bereiken voor medische zorg. Laten we hem steunen en gul aan deze collecte geven.
Startweekend
In het weekend van 3 en 4 september wordt het nieuwe werkjaar opgestart in de Eucharistievieringen op zaterdag en zondag in de OLV van Lourdeskerk en St. Gertrudiskerk. Voorgangers: het pastoraal team.
LievevrouweFair 2022
Op zaterdag én zondag 3 en 4 september net als vorig jaar in tweedaagse vorm de LievevrouweFair in de tuin van het Parochiecentrum. Weer in alle opzichten verrassend! Op zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en op zondag van 12.30 – 16.30 uur.
Loterij LievevrouweFair
Na de vieringen in de komende twee weekenden voorafgaande aan de LievevrouweFair op 3 en 4 september zijn loten te koop. De kosten zijn € 1,00 per stuk of 6 loten voor € 5,00. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is net als in voorgaande jaren een diner voor 2. Deze bijzondere en zeer gewilde prijs wordt verzorgd door pastoor Paul Verbeek. De trekking vindt plaats zondag 4 september.
Wat treft u aan op de LievevrouweFair
Naast de bekende aanbiedingen, zoals eigen gebakken koekjes, eigen gemaakte jam en curiosa is de organisatie er in geslaagd om een speciaal aanbod van devotionalia te presenteren. U vindt er hand- en theedoekensets, gehaakte artikelen, bloemstukjes en lavendelzakjes. Hiermee heeft u een cadeautje voor een speciale gelegenheid en u sponsort meteen de Lievevrouweparochie. Voor de kinderen is er een springkussen, zodat de ouders op hun gemak kunnen rondkijken en kunnen genieten van een drankje.
Voor de jeugd is er de mogelijkheid om mee te doen aan een wedstrijd: “wie heeft de mooist versierde fiets”. Vanaf de kerk van O.L.V. van Lourdes zullen zij zondag na de viering van 11.00 uur via de Grote Markt naar de tuin toe fietsen waar iedereen een traktatie zal krijgen en de mooiste fiets wordt beloond met een eerste prijs.
Zowel zaterdag als zondag zal er livemuziek zijn, van de bekende band The Crabtown Three. Dit trio is aan hun tweede jeugd begonnen, want alle bekende nummers zijn opnieuw gearrangeerd en zullen ook op een moderne wijze worden ten gehore worden gebracht. U bent van harte welkom in de tuin van het parochiecentrum, Burgemeester Stulemeijerlaan 8 te Bergen op Zoom.

Overleden

Deze week geen overledene(n) vanuit de parochie.

Collectes

De opbrengst van de collectes in het weekend van 6 en 7 augustus 2022 was € 424,35 en de schaalcollecte voor Caritas bedroeg € 318,95. Voor ieders bijdrage heel hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Lieve mensen!

Lieve mensen!

Als u dit leest, ben ik op pelgrimstocht naar Rome en Assisi. Ik hoop het Franciscusfeest te mogen vieren in Assisi dit jaar. Daarom wil ik nu stil staan bij deze bijzondere heilige.

Lees meer
Kom zondag naar de Lourdeskerk en vier mee!

Kom zondag naar de Lourdeskerk en vier mee!

Zondag 24 september om 10.00 uur is weer de TV Mis vanuit onze parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Kom naar onze kerk en vier mee op deze zondag. Zo kunnen we samen laten zien dat onze parochie een vitale parochie is!

Lees meer